„La data de 19.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reținut faptul că cei trei inculpați au efectuat tranzacții de droguri de mare risc, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului București. La data de 18.10.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, după ce unul dintre aceștia a comercializat către ceilalți doi cantitatea de 2.479 de comprimate MDMA.
La data de 19.10.2020, Tribunalul București au dispus arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.
Potrivit Digi24, pastilele au fost găsite în mașina „Împăratului”. Numele lui Rohozneanu este legat și de un dosar de trafic de droguri în Spania. Alături de fratele său și de alți complici, ar fi încercat să vândă o cantitate mare de marijuana. Polițiștii români și spanioli au confiscat 355 de kilograme de marijuana.
Uțu Rohozneanu a fost eliberat condiționat din închisoare în vara anului 2017 după opt ani petrecuți în Penitenciarul Arad – fiind condamnat la 10 ani de închisoare. „Împăratul” a ajuns după gratii după ce, în 2009, procurorii DIICOT Arad au destructurat gruparea infracțională organizată înființată de Rohozneanu. Locotenenții săi au fost și ei condamnați la închisoare, alături de lider, pentru infracțiuni precum tentativă de omor, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe, amenințare etc.
„Împăratul” a mai fost condamnat, în perioada în care își ispășea pedeapsa de 10 ani, pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc – infracțiune pe care a comis-o în timpul în care se afla în penitenciar – la 12 ani de închisoare cu executare. Instanța i-a contopit pedepsele (cea de 10 ani cu cea de 12 ani, luându-se în considerare și condamnările neexecutate din anii 2001, 2002, 2005, 2006, 2007 și 2008) și a decis că „Împăratul” trebuie să execute 26 de ani, o lună și 20 de zile de închisoare cu executare. După ce a pronunţat hotărârea prin care contopea pedepsele, Tribunalul Bucureşti a dat posibilitatea ca aceasta să fie atacată. Şi asta a şi făcut Rohozneanu. Iar Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Uţu Rohozneanu să execute 17 ani de închisoare.