Va fi atacat Putin pe pământ rusesc? Un batalion cecen pregăteşte ofensiva împotriva Moscovei: „Ştim unde sunt pozițiile inamicului”

Președintele rus Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu un nou front, de data aceasta pe teren propriu, în condiţiile în care un batalion cecen pregătește o ofensivă împotriva Moscovei.
Daniel Spătaru
22 iul. 2022, 23:39
Va fi atacat Putin pe pământ rusesc? Un batalion cecen pregăteşte ofensiva împotriva Moscovei:

După începerea operațiunii speciale a armatei ruse în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, forțe cecene voluntare s-au alăturat luptei de partea ucraineană, reaprinzând flacăra ostilității nu numai față de Rusia, ci și față de Vladimir Putin. „Cunoaștem pozițiile inamicului, unde se află bazele militare rusești”, a spus Islam Belokiev, purtătorul de cuvânt al batalionului Şeicul Mansur, într-un mesaj video obținut de Fox News. „Am împărțit Republica Cecenă Icikeria în trei fronturi și 16 sectoare”, a adăugat el, anunțându-și planul de a lupta din nou pentru independența Ceceniei.

Rezistența cecenă la stăpânirea Rusiei datează de secole, iar cererile pentru independență au început cu mai bine de 30 de ani în urmă, după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991. O autonomie largă a fost acordată printr-un acord de pace semnat de președintele rus de atunci, Boris Elțin, după ce un război brutal, între 1994 şi 1996, a devastat republica. Un al doilea război cecen a izbucnit în 1999, după instalarea lui Putin în funcţia de prim-ministru.

Se estimează că aproximativ 160.000 de oameni au fost uciși în ambele campanii, deși cifrele exacte rămân neclare.

Citeşte şi Serviciile secrete ucrainene cred Vladimir Putin şi-a trimis sosia în vizită la Teheran. „Uitaţi-vă la momentul când coboară din avion”

Cel puțin două batalioane cecene de voluntari, inclusiv soldați veterani din primul și al doilea război cecen, au pus mâna pe arme anul acesta, pentru a lupta împotriva Rusiei în Ucraina, inclusiv Batalionul Şeicul Mansur și Batalionul Djohar Dudaev. Ambele grupuri l-au condamnat vehement pe preşedintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, care a fost numit în această funcție de Putin în 2007 și care susține conflictele Rusiei cu Kievul.

Purtătorul de cuvânt al batalionului Şeicul Mansour a declarat că gruparea de rezistență a împărțit Cecenia în trei sectoare și a susținut că a început să lucreze cu populația locală „pentru a afla mișcarea trupelor inamice, tipul de transport, tipul de arme, numărul de trupe și cantitatea de arme”.

Citeşte şi Der Spiegel: Documente confidenţiale au fost găsite în coşul de gunoi de cângă casa lui Olaf Scholz

Fox News nu a putut confirma în mod independent afirmațiile, dar Rebecca Kofler, expert rus și fost ofițer de informații în doctrina și strategia rusă pentru Agenția de Informații pentru Apărare (DIA), a spus că ar putea servi drept strategie pentru a descuraja efortul de război al lui Putin în Ucraina. Nu este clar dacă forțele de voluntari ceceni stabilesc strategii cu Kievul prin crearea unui al doilea front, dar Kofler a remarcat că acest al doilea front va solicita suplimentar forțele lui Putin.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!