Elevii vor avea prima vacanţă începând cu data de 22 octombrie și vor avea liber până pe 30 octombrie. Spre deosebire de anii trecuți, vor avea vacanță toți elevii în această perioadă.
Înainte, intrau într-o vacanţă de o săptămână doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare. Noul an școlar a început după o nouă structură, cu 5 module și 5 vacanțe.
Structura anului școlar este aceeași pentru toți elevii, excepție făcând vacanța din luna februarie, unde fiecare Inspectorat Școlar Județean va alege săptămâna în care elevii vor sta acasă.
Anul școlar 2022-2023 are o durată de 36 de săptămâni. Elevii vor avea prima vacanţă începând cu data de 22 octombrie și vor avea liber până pe 30 octombrie. Spre deosebire de anii trecuți, vor avea vacanță toți elevii în această perioadă. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare.
Noul an școlar a început după o nouă structură, cu 5 module și 5 vacanțe. Structura anului școlar este aceeași pentru toți elevii, excepție făcând vacanța din luna februarie, unde fiecare Inspectorat Școlar Județean va alege săptămâna în care elevii vor sta acasă.
Structura anului școlar 2022—2023:
Vacanțe şcolare:
„Școala altfel” și „Săptămâna verde”
Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.
Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.
Guvernul a decis să creeze o punte de 5 zile în decembrie anul acesta, cu ocazia Zilei Naționale, care pică într-o zi de joi, așa că și ziua de 2 decembrie va fi liberă, a anunțat ministrul muncii, Marius Budăi.
Întrebat de jurnaliști de ce s-a decis acum, în ianuarie, acordarea acestei zile libere pentru luna decembrie, ministrul muncii, Marius Budăi a invocat Codul muncii și nevoia de predictibilitate pentru angajați: „Avem o prevedere în Codul Muncii care ne spune clar că, pentru predictibilitate, în luna ianuarie trebuie să aprobăm astfel de Hotărâre de Guvern. Practic, nu am făcut azi decât să respectăm Codul Muncii”.
Următoarea zi liberă pentru acest an este, luni, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, de asemenea nelucrătoare, conform Codului Muncii. Și atunci elevii și profesorii vor avea weekend prelungit.