VACANŢA de PAŞTE 2022. Bucurie pentru elevi, mai multe zile libere în aprilie

Elevii vor avea două săptămâni de vacanță, din luna aprilie. Este perioada în care vor fi și Sărbătorile Pascale, catolice și apoi ortodoxe.
Filip Stan
01 apr. 2022, 16:15
VACANŢA de PAŞTE 2022. Bucurie pentru elevi, mai multe zile libere în aprilie

VACANŢA de PAŞTE 2022. Vacanța de primăvară va fi  în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022. Vacanța de primăvară 2022 include și perioada de Paște (Paștele catolic în 17 aprilie și Paștele ortodox în 24 aprile), dar și sărbătoarea „Ziua muncii” – 1 Mai.

Zile libere Paşte 2022: Minivacanţă de patru zile în luna aprilie pentru salariați. Cum va fi de 1 Mai

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

VACANŢA de PAŞTE 2022. Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Structura anului școlar 2021-2022 – Semestrul al II-lea (17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022)

  • Cursuri: luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022
    Vacanţa de Paşte 2022: vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022
    Cursuri: luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022
    Vacanță de vară: sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023.
    Anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 1 septembrie 2021, se încheie la data de 31 august 2022 și are 34 de săptămâni de cursuri.

VACANŢA de PAŞTE 2022. Sorin Cîmpeanu a prezentat noua structură a anului şcolar 2022-2023: Cinci module de învăţare, alternate cu perioade de vacanţă, se introduce Şcoala Verde

Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat, miercuri, după şedinţa de Guvern, structura noului an şcolar 2022-2023, care va înlocui semestrele cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Noul an şcolar va începe în prima luni din septembrie şi se va încheia în 16 iunie. O nouutate este şi că se introduce, pe lângă Şcoala Altfel, şi Şcoala Verde. De asemenea, Ministerul Educaţiei ia în calcul să modifice şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitare, astfel că vor dispărea tezele semestriale, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi sfârşitul anului şcolar.

Ministrul Cîmpeanu a anunţat că au reuşit să ajungă la un consens privind structura anului şcolat, confirmat nu numai de către experţii în educaţie dar şi orice expert în pedagogie.

Structură an şcolar. Apare o vacanţă „mobilă” pentru elevi. Fiecare inspectorat va decide perioada

”Este vorba despre nevoia de a alterna module de învăţare, de 6,7,8 săptămâni, cu module de repaus. În acest fel, putem să ne adaptăm pe specificul anului şcolar din România. Mai ales, propunerea agreată este ca şcoala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă, la finele lunii octombrie, astfel că 24-30 octombrie să fie prima vacanţă, acordată tuturor elevilor, şi preşcolarilor”, a spus ministrul Educatiei. 

Ministrul a explicat că, după această vacanţă, urmează modulul 2 de învăţare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, după care va fi cea de-a doua vacanţă, 23 decembrie – 8 ianuarie.

După al doilea modul, urmează modulul 3, care ar începe pe 9 ianuarie. În premieră, acest modul se va derula până în luna februarie, când va fi a treia vacanţă, care va putea fi acordată în a doua, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie, la decizia fiecărui Inspectorat Judeţean, prin consultare cu cei implicaţi. ”Este vorba de o vacanţă de o săptămână, mobilă, în luna februarie”, a spus Cîmpeanu.

Cel de-al 4-lea modul se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, atât cele catolice cât şi cele ortodoxe, în perioada 8 – 23 aprilie. După această vacanţă, urmează modulul 5, şi ultimul care se derulează până în data de 16 iunie. Cea de-a cinea vacanţă este cea de vară, care va începe în data de 17 iunie şi va dura până în prima luni a lui septembrie, când începe anul şcolar 2023-2024.

”Avem o altă noutate, pe lângă Şcoala Altfel, avem şi Şcoala Verde. Această săptămână va putea fi introdusă în structura anului şcolar 2022-2023, în modulele 4 şi 5 de învăţare, când şcolile vor avea libertatea să îşi aleagă, în funcţie şi de condiţiile climatice”, a mai spus ministrul, precizând că vor introduce în şcoli prezentări făcute de personalul abilitat să prezinte aceste elemente de mediu, într-o manieră atractivă.

Vacanţa de primăvară 2022. Când începe vacanţa de Paşte şi câte zile libere vor avea elevii
Sorin Cîmpeanu a arătat că mai au în plan să introducă şi educaţia financiară, după ce Parlamentul a adoptat o lege în acest sens.  ”Având în vedere relevanţa tezelor semestriale, având în vedere această structură a an ului şcolar cu cele cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus, intenţionăm să revizuim regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitare, în sensul renunţării la aceste teze semestriale”, a spus Cîmpeanu, precizând că profesorii ştiu foarte bine când să îşi planifice aceste evaluări pe parcursul anului.

De asemenea, ministrul a spus că a luat act de solicitarea elevilor, a unei evaluări standardizate, sumative, la final de an şcolar, şi solicită elevii şi o evaluare standardizată, predictivă, la început de an şcolar. ”Este un model pe care îl avem în atenţie şi îl vom analiza şi implementa încă din anul şcolar 2022-2023”, a mai afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că vor fi medii încheiate la finalul anului şcolar, pentru că cele încheiate până acum la final de semestru nu au avut relevanţă şi nu au fost folosite.

”Se va da libertatea profesorilor să îşi organizeze evaluările, pe parcurs, în funcţie de calendar, de ritmul de predare a materiei”.

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Noi reguli pentru românii care accesează acest program. Care sunt actele obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Doi cetățeni români, arestați în Croația pentru furt din 31 de apartamente
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!