Câte zile vor sta elevii acasă de Sărbătorile Pascale. Astfel, elevii, părinții și profesorii, trebuie să știe că vacanța de Paște din acest an va începe de sâmbătă, 27 aprilie și se va încheia marți, pe 7 mai.
Citește și Fără telefoane mobile la şcoală. Guvernul impune interdicţia după un raport UNESCO
Paștele Catolic este programat în acest an pe data de 31 martie, însă elevii din învățământul preuniversitar vor continua să meargă la școală atât în această zi, cât și în următoarele.
În schimb, potrivit calendarului școlar pentru anul 2023-2024, Paștele Ortodox va coincide cu perioada vacanței de primăvară.
Începând de pe data de 27 aprilie, elevii nu vor mai merge la cursuri până pe data de 7 mai, ceea ce înseamnă că vor avea o vacanță de 11 zile.
Vacanța de Paște sau de primăvară este a patra vacanță a anului școlar 2023-2024 și marchează trecerea în Modulul 5 de învățare, care va începe miercuri, pe 8 iunie 2024, și se încheie vineri, pe 21 iunie 2024.
Vacanța de vară: 22 iunie 2024 – 8 septembrie 2024.
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;
Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024;
Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024;
Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.
Spre deosebire de acest an școlar, „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023-26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, la decizia școlii, în module diferite.
Art. 4. — (1) Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.
(2) La clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică și din învățământul profesional, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, se organizează activități de instruire practică urmărind și scopul acestor programe.
(3) La clasele din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, se organizează activități de instruire practică.
Citește și Burse 2024. Elevii au primit mai puţin cu 100 de lei bursa de merit din ianuarie