„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămâna, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.
Potrivit sursei citate, decizia de prelungire a vacanţei studenţilor a fost luată de Consiliul de Administraţie al ULBS şi a fost validată de Senatul universităţii.
La cele nouă facultăţi ale ULBS învaţă aproximativ 15.000 de studenţi, inclusiv masteranzi şi doctoranzi. În 9 mai 2019, municipiul Sibi va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.
Românii vor avea o nouă minivacanță în acest an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale și, cel mai probabil, dacă Executivul decide, vor fi șapte zile nelucrătoare.
Paștele Ortodox cade, în acest an, pe 28 aprilie. Românii vor avea liber vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox, luni – 29 aprilie (a doua zi de Paște). Angajații vor reveni la muncă marți, însă dacă Guvernul decide să se facă punte cu următoarea zi liberă, de 1 mai, atunci va rezulta o minivacanță de șapte zile.
ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2019:
26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare
28 aprilie (duminică) – Paştele
29 aprilie (luni) – A două zi de Paşte
1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului
16 iunie (duminică) – Rusalii
17 iunie (luni) – A două zi de Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Marea Unire
25 decembrie (miercuri) – Crăciun
26 decembrie (joi) – Crăciun
Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.