Vacanța de schi se termină pentru elevii din București. Aceștia și elevii din județele Argeş, Bihor, Buzău, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea au avut liber timp de o săptămână în perioada 17-21 februarie.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, între 10 februarie și 2 martie 2025, elevii din România au o săptămână de vacanță, în funcție de decizia Inspectoratului Școlar.
De luni, 24 februarie vor intra în vacanță elevii din elevii din judeţele Satu Mare, Maramureş, Arad, Dolj, Alba, Sibiu, Mureş, Suceava, Harghita, Braşov, Covasna, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.
Următoarea vacanță este programată în perioada 18 aprilie – 27 aprilie, urmând ca vacanța de vară să înceapă pe 21 iunie.
Ministerul Educației a lansat în consultare publică Proiectul de Ordin al ministrului educației și cercetării privind structura anului școlar 2025-2026. Anul școlar viitor va debuta pe 7 septembrie.
În forma actuală, proiectul prevede 36 de săptămâni de cursuri pentru majoritatea elevilor, prima zi de şcoală urmând a fi 8 septembrie.
Potrivit ordinului, sunt stabilite excepţii:
a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 5 iunie 2026;
b) pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 12 iunie 2026;
c) pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 26 iunie 2026;
d) pentru clasele din învăţământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.