Vacanţa de vară se scurtează! Ministrul Educaţiei anunţă alte două vacanţe pentru elevi. Cum se schimbă structura anului şcolar

Sorin Cîmpeanu anunţă că va propune ca anul şcolar 2022-2023 să înceapă pe 5 septembrie, iar în octombrie toţi elevii să aibă o săptămână de vacanţă. O altă vacanţă ar putea avea loc în luna februarie.
Alina Costache
09 feb. 2022, 18:28
Vacanţa de vară se scurtează! Ministrul Educaţiei anunţă alte două vacanţe pentru elevi. Cum se schimbă structura anului şcolar

Vacanţa de vară se scurtează, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că va propune ca noul an şcolar să înceapă mai devreme, pe 5 septembrie. “Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri” la numărul de zile de școală, a anunțat ministrul Educației, la TVR.

Vacanţă pentru elevi în februarie. Sorin Cîmpeanu confirmă: „Analizăm această posibilitate”

Vacanţa de iarnă va fi între 22 decembrie şi 8 ianuarie, mai anunţă minsitrul Educaţiei, iar în februarie este posibilă o nouă vacanţă. ”Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja anunțate”, a declarat Cîmpeanu, potrivit publicației citate.

Vacanţa de Paşte 2022. Când începe vacanţa de primăvară şi câte zile libere vor avea elevii

Răspunsul ministrului vine în contextul în care Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie – 15 martie”, se anunță în petiția celor 60 de resorturi de ski și snowboard.

De menţionat că în acest an nu se va schimba  structura anului şcolar. Din cauza examenelor, cu prezenţă fizică, nu s epune problema prelungirii anului şcolar, indiferent de contextul epidemiologic.

Vacanţa de vară se va scurta, dar apar alte vacanţe. Sorin Cîmpeanu a declarat că propune ca vacanța din luna octombrie, care până acum era rezervată doar copiilor de grădiniță și elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a, să fie extinsă pentru toți elevii.

Vacanţă de iarnă în februarie. Şcoli închise timp de două săptămâni în România

“Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare. Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale: pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja 2 vacanțe mari care împart în 3 secțiuni anul școlar. Pe de altă parte, interesul elevilor e acela de a învăța. Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

“Experții în pedagogie spun că într-adevăr este benefic să existe perioade de școală, de învățare, de 6 – 7 – 8 săptămâni, cu perioade de odihnă. Din această perspectivă, este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamna acestui an care a început, Săptămâna Altfel. Și de asemenea o săptămână de vacanță pentru toți elevii – am înțeles foarte bine și neajunsurile generate, spre exemplu, într-o familie care are un copil învățământ primar și un copil învățământ gimnazial sau licean, de suprapunerea acestor vacanțe. Și cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclul primar, gimnazial și liceal. Tot în această „secțiune” să fie și săptămâna Școala Altfel. În a doua „secțiune”, după perioada sărbătorilor de iarnă, vacanța de iarnă 22 decembrie – 8 ianuarie, putem să analizăm”, a continuat oficialul, la TVR.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
La limita paranormalului, cu Serghei Mizil. Un câine i-a salvat viața
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Compeția de jazz Jazz in the Park: Ediția 2023 câștigată de trupa franceză Daoud
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!