Delta Dunării așteaptă orice turist care își dorește să inhaleze un aer curat, departe de traficul din orașele aglomerate. Dacă mergi în Deltă, vei găsi peisaje fabuloase sau preparate culinare pe care nu le-ai mai gustat.
Te-ar putea interesa și Aeroportul Internațional „Delta Dunării” a fost modernizat. Data la care turiștii pot ajunge la Tulcea cu avionul
Dacă ai nevoie de un sfat, patru zile ți-ar ajunge pentru a vedea cât mai multe lucruri, dar a și te relaxa pe cinste.
Dunavățu de Jos, spre exemplu, este cel mai îndepărtat loc din Deltă în care se poate ajunge cu mașina.
Satul Dunavăţu de Jos, din comuna Murighiol, este situat la aproximativ 370 de kilometri de Bucureşti şi unul dintre marile sale avantaje este acela că este cel mai îndepărtat loc din Delta Dunării unde poţi ajunge cu maşina.
Din Bucureşti şi până la Dunavăţu de Jos faci, cu tot cu popasuri, maximum cinci ore.
Curăţenie ca în Vest şi drumuri impecabile.
Dacă ajungi în Murighiol, comuna care se află în satul Dunavățu de Jos, vei rămâne impresionat de curățenia văzută pe străzi, de florile puse aproape în fața fiecărei curți sau de trotuarele curate și pietruite frumos.
Tot la Dunăvățu de Jos, casele tradiționale sunt vopsite, în general, în verde sau albastru, iar acoperișul este din stuf.
Dacă nu știai, etimologic, Murghiol înseamnă ”lacul furnicilor” și provine din limba turcă.
Acesta este un sat pescăresc de multe decenii, denumirea satului înseamnă ”Dunărea Mică”.
De la Dunavăţu de Jos, aflat la 46 de kilometri de Tulcea, se poate merge cu ambarcaţiuni cu motor pe canalele din apropiere şi pe Lacul Razim.
Braţul Dunavăţ, pe care se află satul, este frecventat de numeroase ambarcaţiuni şi reprezintă, totodată, o importantă arteră de interes turistic deoarece face legătura între două braţe importante ale Dunării – Sfântu Gheorghe şi Sulina.
Preţurile la cazare în Dunavăţu de Jos pornesc de la 450 de lei şi pot sări de 700 lei pe noapte.
De exemplu, ”Delta Paradis Resort” cere 1280 de lei pentru o cazare de patru nopți și o cameră dublă.
Pentru același număr de zile, o altă cazare care îți poate face cu ochiul este ”Casa Chițu”, la care va trebui să scoți din buzunar 815 lei pentru o cameră dublă.
Cât despre mâncare, o porție de ciorbă este în jur de 35 de lei iar peștele costă în jur de 45 de lei, icrele 35 de lei cu legumele lângă.
O bere 18 lei, iar de exemplu, un crab pe plită costă 30-33 de lei și salatele în jur de 28-33 de lei, conform Playtech.ro.