Vacanţă plină de adrenalină. Top 8 cele mai frumoase şi periculoase locuri de pe planetă FOTO

Există conflicte şi în paradis. Uneori chiar războaie sângeroase şi de durată şi oricât de mirifice ar fi peisajele din zonele de conflict, locurile sunt evitate de turişti. În alte ipostaze, crizele sociale generate de diferite conflicte naturale sau sărăcia care împinge la infracţionalitate sunt factori care izolează locuri splendide de marea masă a turiştilor.
Daniel Spătaru
16 aug. 2015, 08:56
Vacanţă plină de adrenalină. Top 8 cele mai frumoase şi periculoase locuri de pe planetă FOTO

1. Haiti

Printre catastrofe naturale, cutremure politice, oameni săraci şi numeroşi bolnavi de SIDA, Haiti ascunde un adevărat paradis tropical al vacanţelor. Arbori de mango şi de migdale, nisip moale şi alb, ape turcoaz ori o briza perfectă te întâmpină în Haiti, dar reversul este că ţara se află situată într-unul din locurile cu cele mai active uragane de pe Glob şi în mod natural este predispusă inundaţiilor. Mulţi ocolesc ţara şi din cauza crisei socio-economice în care a plonjat ţara după cutremurul din 2010, în care şi-au pierdut viaţa peste 230.000 de oameni. În plus, după cutremur în ţară a izbucnit o gravă epidemie de holeră.

2. Cape Town, Africa de Sud

Aici abundă frumuseţea şi minunile naturale, dar în egală măsură şi crima, sărăcia şi tulburările politice. Mult lăudatul vin sud-african îşi merită renumele şi îmbie la savurarea sa într-unul din cochetele baruri până târziu în noapte, însă oricât de mare ar fi tentaţia principala recomandare făcută celor care ajung la Cape Town este să nu îi prindă pe stradă lăsarea întunericului. Riscurile de a fi jefuit sau chiar omorât creşte exponenţial cu timpul petrecut afară după apusul soarelui.

3. Milwaukee, Wisconsin

Situat într-o zonă rece şi cu multă zăpadă iarna, peisajele de aici sunt cu adevărat de basm, însă criminalitatea aici este în creşetere galopantă. De ani de zile oraşul este în Top 10 cele mai periculoase din SUA, dar rata omorurilor, violurilor şi jafurilor este peste media naţională. Pentru a vă convinge cât de rău stă Milwaukee la capitolul siguranţă trebuie amintit că în timp ce rata persoanelor jefuite în SUA este de 1,09 la mia de locuitori, în Milwaukee procentul este de 5,49 la mia de locuitori.

4. Philadelphia, Pennsylvania

Este un oraş foarte frumos, plin de repere ale istoriei naţionale a SUA, dar şi aici rata criminalităţii a crescut constant în ultimii ani. Anul trecut, rata omorurilor a fost de 16 la 100.000 de locuitori, procent ce plasează oraşul pe locul 6 la acest capitol în Top 10 cele mai populate oraşe din SUA. Philadelphia este al doilea cel mai mare oraş de pe Coasta de Est, după New York. Primăria din Philadelphia este cea mai mare din SUA ca întindere (peste 700 încăperi) şi este construită după modelul muzeului Luvru din Paris. A fost cea mai înalta clădire din lume între 1901 (la terminare) şi 1908.

5. Lacul Kivu, Republica Democrată Congo

Situat între Rwanda şi Republica Democrată Congo, Lacul Kivu este unul dintre cele mai mari lacuri africane. Apele sale bogate în peşti oferă o valoroasă sursă de hrană pentru circa 2 milioane de suflete, dar atât vizitatorii cât şi locuitorii din zona lacului sunt în mare pericol. La adâncimea de 300 metri, apele sale conţin mari cantităţi din acest gaz şi, conform cercetărilor recente, Lacul Kivu deţine circa 265 kilometri cubi de dioxid de carbon şi 65 kilometri cubi de metan. Dacă prezenţa cantităţii uriaşe de dioxid de carbon reprezintă un motiv suficient de îngrijorare, existenţa metanului aduce riscul unor explozii de proporţii apocaliptice, în cazul în care se ridică la suprafaţă, iar în apropiere este vreo sursă de foc.

6. Rio de Janeiro

Rio este cunoscut ca şi unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume. Zilnic aud pistoale, puşti şi mitraliere. Poliţia este în totdeauna în misiune, iar ziarele scriu zilnic de crime în mediul traficanţilor de droguri, jafuri şi tâlhării. Mai ales din favelas vin aceste ştiri, unde diverse grupuri de traficanţi şi dealeri de droguri se bat pentru controlul punctelor de vânzare. Turiştii sunt sfătuiţi să nu îi apuce noaptea în oraş, dar în general, la Rio nu eşti în siguranţă nici ziua, pe plajă sau pe stradă. Ţinte predilecte sunt cei care se plimbă singuri.

7. Acapulco

Guerrero este cel mai violent dintre statele Mexicului, iar excepţie nu face nici frmoasa staţiune Acapulco, care se află aici, pe malul Pacificului. Bandele de traficanţi droguri se luptă oriunde, uneori membrii lor se împuşcă sau se taie cu macetele chiar pe plajă, decapitarea fiind răzbunarea predilectă. Resorturile sunt singurele locuri sigure din Acapulco, dincolo de ele aceasta fiind o destinaţie doar pentru curajoşi.

8. Muntele Merapi (Indonezia)

I se mai spune şi „Muntele de foc” şi este responsabil cu moartea a mii de oameni în ultima sută de ani. În credința javaneză pe munte se află un regat invizibil, regele de munte ar apăra populația de erupția vulcanului. Anual se aduc jertfe pentru a îmblânzi spiritele și demonii de pe vulcan. Vulcanologii n-au reușit să convingă și să schimbe această credință cu argumente științifice mai ales a populației din provincie. Mici erupţii au loc la fiecare doi sau trei ani.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!