VACANŢE 2022. Peste 730 de zboruri operate de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au înregistrat întârzieri mai mari de 30 de minute în ultima săptămână, cele mai multe fiind ale companiei Wizzair, respectiv 176 de zboruri. De asemenea, 18 urse au fost anulate de către companiile aeriene, însă oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că cifrele sunt în scădere faţă de perioada anterioară.
”În intervalul 7-13 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 731 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 226 (24%) mai puţine decât în săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), Tarom (142 de zboruri), Ryanair (125), şi Blue Air (94 de zboruri)”, a transmis, joi, CNAB, într-un comunicat de presă.
Situație caraghioasă la Aeroportul Otopeni. Angajații au fost urcați pe bandă, ca hamsterii (VIDEO)
Sursa citată a precizat că, în acelaşi interval de referinţă, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene faţă de 56 în săptămâna anterioară.
În intervalul 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2323 de zboruri. Sezonul călătoriilor a fost umbrit de haosul de pe aeroporturi prezent în ultimele luni, lăsând pasagerii destul anxioși și confuzi. Mii de oameni s-au luptat cu cozi de până la trei ore la aeroport, cu întârzieri și mii de anulări în multe destinații europene.
Aeroporturile și companiile aeriene se confruntă cu o lipsă de personal, obligându-le pe cele din urmă să reducă numărul de zboruri programate. Angajații din aviație resimt și ei impactul lipsei de personal, iar acum mulți amenință cu proteste din cauza condițiilor proaste de muncă, a salariului și a siguranței locului de muncă, scrie euronews.ro.
Acum, având în vedere că angajații de la mai multe companii aeriene și aeroporturi europene urmează să ia parte la acțiuni de protest și există puține soluții la problemele invocate, haosul va continua în sezonul aglomerat de vară.
VACANŢE 2022. Expertul în călătorii din Marea Britanie, Simon Calder, a declarat pentru Good Morning Britain de la ITV că problemele aeroportului au fost agravate de pasagerii nerăbdători care au venit cu câteva ore devreme pentru zborurile lor.
„Sună absolut nebunesc, dar foarte multe dintre aceste cozi sunt generate de oameni care, spre exemplu, au un zbor la ora 10 dimineața și apar în aeroport la ora 5 dimineața”, a spus el.
Acest lucru înseamnă că pasagerii care sosesc în intervalul de timp specificat de compania lor aeriană sunt acum prinși în cozi care se măresec cu pasageri care au sosit prea devreme pentru zborurile lor.
Aeroportul din Manchester a lansat o campanie pentru clienți, care îi îndeamnă pe pasageri să sosească cu trei ore înainte de zborul lor – și nu mai devreme.
Directorul general interimar al aeroportului, Ian Costigan, a adăugat: „Aeroportul le cere pasagerilor să nu vină mai devreme, deoarece nu vor putea face check-in la companiile lor aeriene, ceea ce ar putea cauza așteptări inutile în terminale”.
Majoritatea aeroporturilor cred astfel că rândurile create la zona de securitate se vor micșora pe măsură ce vor veni noi angajați care vor reduce presiunile de personal, în următoarele câteva luni.
Ce poți împacheta în bagajul de mână pentru a trece ușor de zona de securitate?
De când a început hosul pe aeroporturi, reprezentanții instituției au rugat pasagerii care nu au zburat de multă vreme să se refamiliarizeze cu regulile de securitate.
Haos pe aeroporturi. Ce faci când compania aeriană ţi-a rătăcit bagajul de cală
Aeroportul din Manchester, în special, a fost criticat pentru reglementările sale stricte de scanare de securitate, deoarece cozile de pasageri erau interminabile.
VACANŢE 2022. Reglementările aeroportuare europene prevăd că pasagerii trebuie să se asigure că toate lichidele, gelurile și pastele din bagajul de mână au sub 100 ml și sunt ambalate într-o pungă transparentă, resigilabilă pentru a trece prin scanerele de securitate ale aeroportului.
De asemenea, buzunarele trebuie să fie golite, iar aparatele electrice mari trebuie scoase din bagajul de mână și puse într-o tavă. Unele aeroporturi insistă, de asemenea, ca pasagerii să scoată curelele și bocancii, așa că, acolo unde este posibil, merită să le împachetați în bagajele de cală, mai degrabă decât să le purtați pe parcursul zborului.
„Tăvile respinse pot adăuga, în medie, 12 minute suplimentare procesului de securitate al unei persoane, care, atunci când sunt înmulțite cu miile de pasageri care zboară”, a spus Costigan.
Dacă doriți să evitați aceste probleme, cel mai bine este să vă asigurați că ați respectat toate aceste cerințe înainte de a vă pune articolele în tava pentru securitate.
Care este cea mai aglomerată perioadă pentru zboruri într-un aeroport?
Este o concepție greșită că zborul de dimineață este o modalitate bună de a evita cele mai mari cozi de la aeroport. De fapt, cele mai mari cozi de pe aeroporturile Manchester, Birmingham și Leeds Bradford sunt raportate la primele ore – între orele 4 și 7.
Un purtător de cuvânt al aeroportului Leeds Bradford din Yorkshire, vorbind cu Leeds Live , a spus că cele mai lungi cozi de securitate au fost semnalate în timpul orelor de vârf, de la 4:00 la 8:00 și de la 13:00 la 16:00.
De obicei, aeroporturile înregistrează, de asemenea, un trafic de pasageri crescut între zilele de vineri și luni. Acest lucru se datorează călătoriilor de weekend și tiparelor de navetă.
Deci, dacă doriți să rezervați un zbor în curând, călătoria la prânz, în timpul săptămânii ar putea fi cea mai bună alegere.
VOUCHERE 2022. Se dau 1.000 de lei de la stat pentru românii cu venituri mici, bani pe card pentru 2,5 milioane de români
VACANŢE 2022. Wizz Air se aşteaptă să fie nevoită să reducă zborurile în această vară, din cauza lipsei forţei de muncă şi a grevelor de pe aeroporturile europene
Wizz Air se aşteaptă să fie nevoită să reducă zborurile în această vară din cauza lipsei forţei de muncă şi a grevelor de pe aeroporturile europene, a declarat luni compania aeriană low-cost, provocând declinul acţiunilor sale cu aproximativ 5%, transmite Reuters.
Directorul general al Wizz Air, József Váradi, a declarat în iunie că operatorul aerian este încrezător că va reveni la productivitatea anterioară Covid-19 şi că va ajunge la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an.
Cu toate acestea, compania a declarat luni că se aşteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul ”perturbărilor externe în curs”.
După o problemă cauzată de varianta Omicron a coronavirusului, cererea de călătorii a revenit, companiile aeriene pariind pe călătoriile din vacanţa de vară, în perioada iulie-septembrie, pentru a-şi spori profitul.
Dar grevele şi lipsa de personal forţează companiile aeriene să anuleze mii de zboruri şi provoacă cozi lungi pe aeroporturile importante din Europa.
Companiile aeriene au majorat tarifele pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului, piloţii şi echipajele de cabină pledând pentru salarii mai mari din cauza inflaţiei.
Compania aeriană scandinavă SAS a anulat sute de zboruri săptămâna trecută, după ce discuţiile cu piloţii asupra unui nou contract colectiv s-au prăbuşit.
Între timp, Marea Britanie a prezentat săptămâna trecută diverse planuri pentru industria aviaţiei, inclusiv ajutor în recrutarea personalului, deoarece cel mai aglomerat aeroport al ţării, Heathrow, a cerut companiilor aeriene să anuleze joi 30 de zboruri programate, din cauza numărului de pasageri, care depăşea capacitatea aeroportului. H
Aeroportul Heathrow şi-a cerut luni scuze pentru serviciile ”inacceptabile” din ultimele săptămâni şi a semnalat că ar putea cere reducerea în continuare a numărului de zboruri.
Wizz Air, listată la Londra, care a raportat luni o pierdere operaţională de 285 de milioane de euro (289 de milioane de dolari) în primul trimestru, a declarat că se aşteaptă să revină la un profit ”material” în trimestrul actual. Compania a spus că factorul de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, a continuat să se îmbunătăţească în iulie, până la peste 90%.
Aeroportul londonez Heathrow, în colaps: cozi lungi, călători exasperaţi. Somaţie pentru companiile aeriene
Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie şi unul dintre cele mai mari din Europa, nu mai suportă fluxul de călători. Aeroportul londonez Heathrow, în colaps: cozi lungi, călători exasperaţi. Somaţie pentru companiile aeriene
Directorii aeroportului londonez au ales să limiteze fluxul de pasageri, care pleacă de la 100.000 pe zi, pentru a stopa cozile care au devenit obişnuite în ultimele săptămâni.
Plus întârzieri în livrarea bagajelor şi anulări de curse de ultim moment. Pe reţelele de socializare, de câteva săptămâni apar imagini cu cozi foarte lungi şi munţi de bagaje stivuite. Aeroportul a cerut companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pentru restul verii.
Lufthansa: încă 2000 de zboruri anulate până la sfârşitul lunii august
Până la sfârşitul lunii august, Lufthansa va anula alte 2.000 de zboruri pe aeroporturile din Frankfurt pe Main şi München, din cauza lipsei de personal. Acesta este deja al treilea val de anulări în această vară: compania a eliminat iniţial 3.000 de zboruri pentru lunile iulie august, eliminând încă 700 până pe 14 iulie, potrivit postului german de televiziune Zdf. Mai presus de toate, vor fi anulate conexiuni scurte către destinaţii din interiorul Germaniei sau către ţările străine vecine, pentru care există alternative valabile, în timp ce zborurile către destinaţii de vacanţă vor fi anulate doar în cazuri excepţionale. În Franţa sunt probleme din cauza opririlor de tren.