Vacanţe care îţi dau FIORI. 10 locuri neobişnuite, de la Insula Păpuşilor Posedate la Pădurea Baciu FOTO

Imaginaţia şi creativitatea speciei umane nu are limite şi secole de-a rândul generaţii întregi s-au străduit să dea viaţă viselor lor cele mai colorate sau chiar năstruşnice. Aşa s-au născut pe pământ locuri sau construcţii de o frumuseţe desăvârşită, însă imaginaţia se poate manifesta şi sub forme răutăcioase sau ciudate. O călătorie în astfel de locuri devine de neuitat, chiar dacă poate fi înfricoşătoare.
Daniel Spătaru
24 mai 2014, 13:41
Vacanţe care îţi dau FIORI. 10 locuri neobişnuite, de la Insula Păpuşilor Posedate la Pădurea Baciu FOTO

10. Insula Poveglia, Italia

Considerată cel mai bântuit loc din Italia, Poveglia este o insulă situată în apropiere de Veneţia. O dată cu epidemia de ciumă bubonică din 1576, Poveglia s-a transformat în lazaretto, spaţiu în care erau izolaţi cei atinşi de boală. Tot aici erau aduse şi corpurile neînsufleţite ale veneţienilor, pentru a fi depozitate în gropi comune sau pentru a fi arse. Se spune că în acele vremuri sumbre au fost aduse pe Poveglia nu mai puţin de 160.000 de trupuri, a căror cenuşă acoperă şi astăzi insula. În 1922 a fost ridicată pe insulă o clădire care funcţiona ca spital de boli mintale. Legenda spune că medicul care se ocupa de azil a efectuat o serie de experimente pe pacienţii săi, torturându-i şi măcelărindu-i. În cele din urmă el a înnebunit şi s-a sinucis, sărind din turnul clopotniţei. Mai mult, se spune că el ar fi supravieţuit căderii, dar a fost înghiţit de o ceaţă deasă şi a dispărut. În 1968, spitalul a fost închis, iar insula a fost abandonată.

9. Osuarul din Sedlec, Cehia

Este o micuţa capelă creştină, situată sub Biserica Tuturor Sfinţilor din Sedlec, o suburbie a oraşului Kutna Hora, din Cehia. Este decorat cu scheletele a peste 70.000 de oameni, toate fiind aranjate artistic în candelabre de oase, ghirlande de cranii sau formând chiar mobilierul capelei. După secolul al XIII-lea, vestea aducerii la Sedlec a unei cantităţi de pământ din Ţara Sfântă i-a făcut pe mulţi credicioşi din Europa Central să-şi aleagă aici locul unde să-şi doarmă somnul de veci, iar în câteva sute de ani locul gemea de schelete. În anul 1870, Frantisek Rint, un sculptor în lemn, a fost angajat să pună ordine în mulţimea oaselor din capela, iar Osuarul din Sedlec este rezultatul muncii sale.

8. Insula Păpuşilor Posedate, Mexic

Se află în districul Xochimilco şi este cu adevărat unul dintre cele mai ciudate locuri de pe Pământ. În anii ’50, un bărbat, Julian Santana a cumpărat insula şi a decis să locuiască singur acolo. Vizitat de spiritul unei fetiţe ce se înecase în canal, dar şi de alte spirite, acesta a început să colecţioneze păpuşi vechi şi stricate pentru a-i aduce un omagiu fetiţei. Localnicii spun că păpuşile sunt pline cu energia paranormală a fetiţei şi că noaptea, păpuşile se mişcă şi aud şoapte.

7. Mlaştina Manchac, Louisiana

Pe malul lacului Ponchartrain din New Orleans se află mlaștină cea mai bântuită din lume. Se spune că aici locuieşte Rougarou, o specie de vârcolac şi, mai mult, locul este bântuit de spiritul Juliei White, o preoteasă voodoo, care ar fi jurat ca atunci când moare să îi ia în mlaştină pe toţi locuitorii din zonă. A avut dreptate, fiindcă atunci când a fost ucisă, sub acuzaţia de vrăjitorie, în anul 1915, un uragan puternic a distrus trei sate vecine mlaştinei.

6. Pădurea Hoia-Baciu, România

Cunoscută şi sub numele de Triunghiul Bermudelor al României, se află situată în inima Transilvaniei. Povestiri de persoane dispărute, OZN-uri, umbre ciudate şi multe alte semne avertizează oameni să stea departe de ea și continuă să-i fascineze pe oamenii de ştiinţă . Localnicii refuză să se aventureze în pădure, acuzând stări de greață, amețeli, frisoane şi chiar zgârieturi și arsuri inexplicabile apărute pe piele atunci când intră în frunzişul pădurii. Se spune că pădurea este o poarta de acces spre o altă lume. De asemenea, fotografiile făcute aici dezvăluie umbre, siluete stranii și lumini care ochiul liber nu se pot vedea.  A devenit celebru cazul unui militar, Emil Bernea, care în 1968 a ignorat toate avertismentele şi a decis împreună cu prietenii săi să-şi petreacă weekend-ul în pădure. La lumina zilei ei au văzut un obiect straniu, la altitudine joasă, l-au fotografiat, iar specialiştii internaţionali clasifică şi acum pozele ca fiind cele mai clare imagini fotografiate ale unui OZN.

5. Prâpiaţi, Ucraina

Pe 26 aprilie 1986 a avut loc explozia celui de-al patrulea reactor al centralei de la Cernobâl, iar toţi locuitorii din zonă au fost evacuaţi, din cauza nivelului ridicat al radiaţilor. Oraşele fantomă, care ni se înfăţişează adesea în filme şi cărţi, este exemplificat în viaţa reală de Prâpiaţi. Fondat în 1970, pentru muncitorii de la Centrală şi familiile lor, se află situat la 9 km de locul unde a avut loc explozia. După dezastrul nuclear din 1986 locuitorii l-au părăsit în grabă, astfel că totul a fost lăsat intact, inclusiv lucrurile din dulapuri sau de pe rafturi. Prezenţa cea mai sinistră este a unui parc de distracţii, acum asaltat de vegetaţie.

4. Pădurea Aokigahara, Japonia

Situată la poalele Muntelui Fuji, această pădure a fost considerată dintotdeauna un loc demonic în mitologia japoneză. Este al doilea cel mai popular loc printre sinucigaşii din întreaga lume, după Podul Golden Gate, din San Francisco. În fiecare an, autorităţile îndepărtează aproximativ 100 de cadavre din acest loc, însă multe rămân nedescoperite mulţi ani. Cu toate acestea, nimeni nu-şi poate explica ce-i face pe oameni să vină aici să-şi pună capăt zilelor. O altă caracteristică a pădurii este liniştea neobişnuită de aici, de-a dreptul sinistră. Oamenii de ştiinţă explică acest fapt prin densitatea mare a copacilor care împiedică vântul să intre în desişurile pădurii.

3. Catacombele Parisului

Localizate în sudul fostei porți a orașului („Barrière d’Enfer”), osuarele păstrează rămășițele a peste 6 milioane de oameni și ocupă o secțiune renovată a cavernelor și tunelelor rămase din carierele Parisului. Deschis la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cimitirul subteran a devenit o atracție turistică la scară mică începând cu sec. al XIX-lea, și a fost deschis publicului larg începând cu anul 1874.

2. Lagărul de la Auschwitz, Polonia

Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz se află situat la 50 km vest de Cracovia.  Se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte aici, dintre care peste 90% au fost evrei. Camerele de gazare sunt deschise vizitatorilor, dar cu toate acestea, multe persoane renunță la jumătatea turului. Unii izbucnesc în lacrimi, alţii se simt deprimaţi şi mulţi spun că s-au simţit atinşi de mâini nevăzute sau au auzit șoapte. Pereții interiori ai camerelor de gazare păstrează zgârieturile făcute cu unghiile de oamenii care au fost ucişi în chinuri groaznice.

1. Muzeul Genocidului Tuol Sleng, Cambodgia

A fost închisoarea secretă a liderului Khmerilor Roşii, Pol Pot, cu nume de cod S-21, locul unde au fost torturaţi şi ucişi peste 17.000 de oameni, în perioada 1975-1979. Numai şapte dintre oamenii care au fost închişi aici au reuşit să supravieţuiască. Se spune că fanomele celor ucişi aici bântuie încă holurile şi celule. O mare parte a clădirii şi a împrejurimilor nu s-au schimbat din 1979, iar sute de fotografii sunt expuse pentru a arăta feţele oamenilor care şi-au găsit sfârşitul aici.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Țara care a fost cucerită de români. Ei au creat chiar și o limbă proprie, care îi fascinează pe cercetători
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Matei Stratan, moștenitor al unei colecții impresionante de mașini. Tatăl său deține un yacht al Casei Regale britanice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Testele pe care NU AI VOIE să le refuzi. Legea care se aplică în toată ROMÂNIA
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
UNESCO AVERTIZEAZĂ CĂ UN TSUNAMI AR PUTEA LOVI SPANIA ÎN URMĂTORII 30 DE ANI
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!