Baza turistică militară, de trei stele, cu o capacitate de cazare de 200 de locuri, este construită la intratrea în Orăştie pe un terenul de 80 de hectare al unei foste baze militare şi a unei fabrici de armament. În timpul liber, atunci când turiştii nu „execută” anumite sarcini militare se pot delecta cu tehnica militară dispusă pe toată suprafaţa complexului.
„Complexul beneficiază de cel mai mare muzeu de tehnică militară în aer liber din Europa. Ce vrea ministerul Apărării să arunce noi cumpăram, recondiţionăm şi expunem în baza noastră turistică militară”, a spus, pentru RTV.NET, Ciacâru Ştefan, reprezentantul Arsenal Park Transilvania. Astfel, turiştii au ocazia să admire avioane, tancuri, tanchete, tot ce poate fi prezent pe un câmp de luptă.
Preţuri la cazare
Preţurile la cazare variază între 50 şi 150 de euro. Preţul mai mic va fi plătit de două persoane pentru o cameră, în timp ce preţul mai mare se plăteşte de către 4-6 persoane pentru o vilă. În funcţie de dotări şi de preţuri, locurile de cazare au nume ca Soldat, Tun, TAB, Apartement Colonel sau Vila General.
„Preţul anunţat include şi mic dejun”, a mai spus Ciacâru Ştefan. În plus, complexul include locuri de luat masa în spiritul militar, fiind dotat cu restaurant, popotă şi bar, toate amenajate în stil army.
Preţul distracţiei
Preţul de cazare nu include şi preţul serviciilor oferite de baza turistico-militară. Cei care vor să se distreze făcând pe soldaţii trebuie să plătească 25 de lei pentru o instrucţie militară. Instrucţia este făcut cu personal autorizat, respectiv cadre militare în rezervă. Plimbarea cu transportatoarele şenilate costă în jur de 60 de lei, pentru 30 de minute.
Cei care vor să facă o partidă de paintball trebuie să plătească 75 de lei, pentru 50 de minute de joc sau în limita a 100 de bile. Turiştii mai au posibilitatea să participe, contracost, la tir cu arcul, tir cu BB Gun, tir cu arbaleta, golf cars, airsoft, precum şi plimbări cu bicicleta sau ATV-ul şi Segway-ul.
„50% din clienţii noştri sunt români, restul sunt străini. Vin din toată Europa, Olanda, Germania, Franţa, Italia”, a precizat Ciacâru Ştefan. Cei care vor să intre în spiritul militar o pot face mai bine cumpărând chiar şi uniformă militară. Uniformele militare nu se închiriază, se cumpără şi variază ca preţ, în funcţie de material, grad şi bocanci între 120 şi 350 de lei.