Vaccin anti-Covid. Aproximativ 140.000 de oameni din Marea Britanie au fost deja vaccinați anti-Covid în prima săptămână de la lansarea serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech, au transmis miercuri autoritățile britanice.
Vaccinul a fost aprobat în urmă cu două săptămâni, Marea Britanie devenind, astfel, prima țară din lume în care oamenii au fost vaccinați.
„Un start foarte bun în cadrul programului de vaccinare. În șapte zile am făcut următorul lucru: Anglia: 108.000, Wales: 7.897, Irlanda de Nord: 4.000, Scoția: 18.000. UK total: 137.897”, a scris Nadhim Zahawi, responsabil de implementarea programului și membru al Parlamentului Regatului Unit, pe Twitter.
„Acest număr va crește pe măsură ce vom operaționaliza sute de centre”, a adăugat Zahawi, citat de Reuters.
Vaccin anti-Covid. Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer, a declarat secretarul pe sănătate, Matt Hancock, care a spus că se așteaptă să primească milioane de doze până la finalul anului.
Dacă în Marea Britanie prima dată au fost vaccinați cei vârstnici și persoanele din categoriile de risc, Indonezia plănuiește să aplice o cu totul altă strategie: să vaccineze tinerii înaintea celor mai în vârstă.
Astfel, Indonezia este prima țară care se axează pe vaccinarea celor aflați în categoria de vârstă 18-59, începând cu cei din domeniul sănătății, poliției și militarii.
Vaccinarea anti-Covid a început de luni și în Statele Unite ale Americii.
De asemenea, și pentru locuitorii statelor din UE se anunță vești bune. Toate statele membre ale Uniunii Europene vor putea să înceapă vaccinările împotriva coronavirusului în aceeași zi, în semn de solidaritate, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
„Va trebui să vaccinăm până la 70% din populație pentru a ajunge la sfârșitul pandemiei. Este o sarcină uriașă, o sarcină majoră. Așa că haideți să începem împreună cât de repede posibil vaccinarea, ca 27, cu o lansare în aceeași zi”, a susţinut Ursula von der Leyen în faţa europarlamentarilor.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care reglementează medicamentele de pe piața UE, se va întâlni lunea următoare într-o ședință specială decalată cu o săptămână pentru a discuta aprobarea vaccinului Pfizer/BioNTech.
Şefa Comisiei Europene spune de asemenea că vaccinul Pfizer/BioNTech este doar unul din cei șase candidați de vaccinuri pentru care UE a rezervat doze.