Vaccinul experimental de la Moderna este testat în combinatie cu imunoterapia pentru cancer de la Merck, Keytruda, într-un studiu pentru a trata pacienții cu melanom. Date despre vaccinul pe bază de ARN mesager sunt aşteapte a fi dezvăluite până la finalul acestui an.
Având în vedere că dimensiunea pieței vaccinurilor COVID-19 se așteaptă să se contracte în anii următori față de nivelurile observate în 2021, Moderna și-a pus speranțele în vaccinurile sale non-COVID, care includ vaccinuri împotriva gripei și virusului sincițial respirator.
Citeşte şi: Se anunţă un sezon cu gripă severă. Medicii sunt în alertă
Vaccinul împotriva cancerului este adaptat fiecărui pacient pentru a genera celule T, o parte cheie a răspunsului imun al organismului, pe baza semnăturii mutaționale specifice a unei tumori.
Citeşte şi: Vaccin antigripal. Primele doze pentru sezonul 2022 – 2023 au fost distribuite către DSP-uri
În 2016, Merck și Moderna au intrat într-un parteneriat strategic pentru a dezvolta un vaccin personalizat pentru tratamentul diferitelor tipuri de cancer. Potrivit termenilor acordului, Merck va plăti acum 250 de milioane de dolari către Moderna pentru a-şi exercita o opţiune convenită la începutul parteneriatului lor şi pentru a merge mai departe cu următorii paşi care trebuie făcuţi înainte de plasarea pe piaţă a viitorului produs.