Vaccinare anticovid. CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că va fi necesar să primiți o injecție suplimentară de rapel în viitor. Compania intenționează să prezinte FDA date despre a patra doză.
În timpul unui interviu la emisiunea CBS ”Face the Nation on Sunday”, gazda Margaret Brennan a întrebat dacă este nevoie de o a patra injecție de rapel, potrivit Insider.
Război în Ucraina, ziua a 19-a. Bombele au lovit un bloc-turn din Kiev VIDEO
”Este necesar un al patrulea rapel chiar acum”, a răspuns Bourla, adăugând: ”Protecția pe care o obțineți de la a treia este suficient de bună, de fapt destul de bună pentru spitalizări și decese”.
”Nu este atât de bun împotriva infecțiilor, dar nu durează foarte mult”, a adăugat el. ”Dar doar trimitem acele date către FDA și apoi vom vedea ce vor spune și experții în afara Pfizer” a continuat el.
Vaccinare anticovidBourla a spus că o a patra doză ar fi esențială pe fondul răspândirii COVID-19
Potrivit NBC News, gigantul farmaceutic va prezenta în curând date Food and Drug Administration cu privire la al patrulea vaccin rapel.
”Cred că vom transmite FDA un nou progres semnificativ al datelor despre necesitatea unei a patra doze și trebuie să tragă propriile concluzii, desigur, și apoi CDC”, a declarat Bourla vineri pentru CNBC . ”Este clar că este nevoie într-un mediu de Omicron de a stimula răspunsul imun” a mai spus CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.
Țări precum Suedia și Israel au fost printre primele care au oferit un stimulent suplimentar comunităților cu risc ridicat.
Studiile au arătat că trei vaccinuri pot fi suficiente pentru a proteja împotriva variantelor de coronavirus pentru o lungă perioadă de timp. Potrivit unui raport New York Time de luna trecută, un expert a spus că au observat profituri în scădere de la doze suplimentare.
Liderul cecen Ramzan Kadîrov în ameninţă direct pe Zelenski: „Oriunde te-ai ascunde, luptătorii noştri te vor prinde din urmă”
În România, starea de alertă s-a ridicat, astfel că accesul în spațiile interioare închise nu mai este condiționat de vaccinare, testare sau trecere prin boală. De asemenea, acest lucru este aplicat și-n alte state europene, datorită variantei Omicron, care ar da simptome mai ușoare, precum și imunitate. Cu toate acestea, persoanele care se consideră la risc – care au boli grave ori care activează într-un mediu aglomerat, cu multe persoane – se vaccinează în continuare, pentru o mai bună protecție în fața virusului, cu atât mai mult cu cât bilanțul zilnic arată mii de noi cazuri de infectare.
OMS: Războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia COVID-19
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se arată îngrijorată de faptul că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia COVID-19 şi că încearcă să facă mai multe pentru a limita răspândirea bolilor infecţioase, potrivit CNN.
Cazurile din regiune au scăzut faţă de săptămâna precedentă, dar există un risc semnificativ de apariţie a unor îmbolnăviri mai grave şi de decese, din cauza ratei scăzute de vaccinare din Ucraina.
O situaţie îngrijorătoare este şi exodul celor peste 2 milioane de persoane care au fugit din ţară de teama războiului în zonele învecinate, regiuni care au, de asemenea, rate scăzute de vaccinare.
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Ucraina este de aproximativ 34%, în timp ce în Republica Moldova este de aproximativ 29%, potrivit Our World In Data.
În total, între 3 şi 9 martie, au fost înregistrate 791.021 de cazuri noi de COVID-19 şi 8.012 decese noi în Ucraina şi în ţările învecinate, potrivit unui raport de situaţie al OMS publicat duminică şi citat de CNN.