Vaccinare coronavirus. Când apar vaccinurile pentru mutaţiile covid. Potrivit unui sondaj făcut în rândul a 77 de epidemiologi, virusologi şi specialişti în boli infecţioase din 28 de ţări, în cel mult un an vom avea o nouă serie de vaccinuri pentru mutaţiile coronavirusului.
Virgil Musta a comentat studiul şi spune că adaptarea vaccinurilor la noile tulpini nu ar trebui să fie o problemă.
„Studiul este mai mult teoretic, în care se spune că dacă nu vaccinăm rapid și într-un procent foarte mare, există riscul să apară mutații care să nu mai fie sensibile la virus și care astfel să necesite noi vaccinuri.
De fapt, se adaugă un element suplimentar la vaccinul deja existent”, a declarat Virgil Musta, potrivit Digi24. ro.
Medicul din Timişoara spune că acest lucru ar putea fi făcut într-o lună sau două. Musta spune că mutațiile se întâmplă la majoritatea virusurilor, atunci când răspândirea lor este largă.
„De aceea este important să ținem sub control pandemia, pentru că în momentul când circulă foarte puțin virus, nici aceste mutații nu se produc. Ele au loc în momentul multiplicării, lucru care se întâmplă în organismul uman”, a adăugat medicul.
Citeşte şi România a depăşit pragul de două milioane de persoane vaccinate
Medicul Alexandru Rafia a declarat, marţi seară, că ”această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale va mai dura circa 45 de zile, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă”.
”Dacă guvernul actual îşi schimbă abordarea şi reuşeşte să-şi transforme populaţia în partener, inclusiv celelalte forţe politice, că până la urmă nu cred că cineva are dorinţa ca lucrurile să meargă prost, cel puţin mă gândesc la mine, au am dorinţa ca lucrurile să meargă bine, indiferent că eşti în zona politică sau în afara ei.
Citeşte şi Vaccinul AstraZeneca îşi schimbă denumirea. Se va vinde ca Vaxzevria
Eu cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa zisul al treilea val, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere: primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează”, a declarat Alexandru Rafila marţi seară, la Prima Tv.
El a precizat că ”probabil că toamna putem să intrăm într-o zonă de normalitate” dacă aceste două condiţii vor fi îndeplinite.