Vaccinare România 30 aprilie 2021: aproape 80.000 de români s-au imunizat în Vinerea Mare

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19, începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 5.240.452, la un număr de 3.303.419.
Filip Stan
30 apr. 2021, 18:12
Vaccinare România 30 aprilie 2021: aproape 80.000 de români s-au imunizat în Vinerea Mare
Vaccinare România.

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 78.612, la un număr de 78.612 persoane din care:
– 51.172 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 27.440 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 5.240.452, la un număr de 3.303.419 persoane din care:
– 1.366.386 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 1.937.033 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 88 reacții comune și minore, din care:
– 20 reacții de tip local;
– 68 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
14.125 reacții comune și minore (2,7/1000 doze administrate), din care:
– 1.509 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 12.616 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
* Menționăm că 143 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Vaccinare România 30 aprilie 2021:

Vaccinare România. Fără vaccinare înseamnă fără economie. Cele opt județe care pot deschide România

Cu datele pe care autoritățile le pun la dispoziția publicului, accesibile la https://data.gov.ro și la https://datelazi.ro, precum și cu date apărute în analize anterioare în media, Aleph a comparat situația primelor opt județe care au cea mai mare pondere în PIB-ul României cu situația ultimelor opt județe, care dețin cea mai mică pondere în PIB-ul țării noastre.

Bilanţ vaccinare: Peste 20% din populaţia adultă a României s-a imunizat cel puţin cu o doză
În prima categorie se situează Capitala, urmată de județele Cluj, Timiș, Constanța, Prahova, Brașov, Iași și Ilfov. Laolaltă, acestea reprezintă 51,19% din PIB-ul României (la nivelul anului 2019).  La polul opus intră, în ordine descrescătoare, Vaslui, Sălaj, Ialomița, Mehedinți, Tulcea, Giurgiu, Călărași și Covasna. Aceste opt județe din josul clasamentului reprezintă, împreună, 6,64% din PIB-ul României din 2019. Capitala și județele Cluj, Timiș, Constanța sunt fruntașe la testare și vaccinare.

De remarcat, însă, câteva discrepanțe. Sunt județe bogate precum Prahova, Timiș, Brașov și Iași, care ar trebui să revină la o activitate economică normală cât mai repede, dar care se luptă în continuare cu un dezechilibru între testare, vaccinare și control asupra răspândirii coronavirusului.

Medicul Radu Țincu: „A scăzut rata de infectare, dar nu și numărul celor internați”

Radu Țincu, medic la secția ATI de la Spitalul Floreasca, a vorbit despre faptul că în Capitală rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3 la 1000 de locuitori. Medicul trage, însă, un semnal de alarmă în această situație și a transmis că situația rămâne gravă în spitale, ceea ce arată că nu au fost imunizate suficiente persoane din categoriile vulnerabile.

Cîţu: La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania
„De la o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, am ajuns la sub 3. Acest element se regăsește în numărul de pacienți care necesita spitalizare si acces in Terapie Intensivă,. Pe de altă parte, chiar dacă am scăzut acesta rată, nu avem o scădere a numărului de pacienți din spital, ceea ce arată că încă nu am reușit imunizare grupelor vulnerabile, cum se întâmplă în alte țări. În România, încă avem o rată mare a deceselor, ceea ce arată că persoanele vulnerabile, vârstnicii și cu boli cronice nu s-au imunizat într-un proces suficient de mare încât să se prevină formele severe. Autoritățile nu trebuie să piardă din vedere persoanele vulnerabile, cu boli cronice, care nu vor veni cu mașina, să se vaccineze in centrele drive-thru, mulți nu au acces la internet. Persoanele vulnerabile trebuie să reprezinte o prioritate pentru sistemul sanitar”, a spus medicul Radu Țincu, pentru B1 TV.

Alianţa Pfizer/BioNTech cere EMA autorizarea vaccinului împotriva Covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani în Uniunea Europeană

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech şi partenerul său american Pfizer au depus, la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), o cerere de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinului lor împotriva covid-19, deschizând astfel calea unei omologări în iunie, a anunţat vineri BioNTech, relatează AFP.

În baza unui studiu clinic care arată o ”eficienţă de 100%” a vaccinului Pfizer-BioNTech la această categorie de vârstă, alianţa germano-americană anunţă într-un comunicat că a cerut o ”extindere” a autorizaţiei, în prezent valabilă numai pentru persoane în vârstă de peste 16 ani. Acest proces durează, de obicei patru până la şase săptămâni.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!