Vaccinarea COVID în universități. Daniel David a declarat pentru HotNews că a semnalat STS cu privire la faptul că ar trebui să existe posibilitatea ca fiecare să se poate programa la vaccinare, după ce instituția l-a înscris în platformă. De asemenea, și rectorul Universității București, semnalează și o inechitate: „În București ar trebui să fie mai multe doze de vaccin și mai multe centre să se poată merge pentru că degeaba sunt locuri departe în țară dacă noi nu putem ajunge la ele”.
Rectorul UBB susține că platforma nu este gândită bine pentru instituții mari, cu mii de oameni, nu pot programa atât de multe persoane, după ce au creat conturile pentru toată lumea. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are în jur de 4.000 de angajați, iar rectorul spune că peste 70% dintre ei și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina.
”Este o catastrofă platforma, merge foarte greu. De sâmbătă am început procedura și am reușit să înregistrăm peste 1.000 de persoane. Este foarte greu, pentru că trebuie sunat apoi fiecare om și să îi spui ce opțiuni sunt și el să aleagă unde și când vrea să se programeze la vaccinare și tu să i-o bifezi. Ne transformă într-un fel de call center, când soluția era simplă – universitățile să facă acele conturi pentru toată lumea, după care fiecare să poată să își acceseze contul și să se programeze”, a declarat Daniel David, pentru HotNews.ro.
„Ori ne pune pe noi, ca instituție, să facem programări, să îi ținem la telefon în timp ce căutăm ce centre sunt disponibile. Este fără cap. Cu aceeași problemă se confruntă și celelalte universități, mai ales marile centre. Dacă ai 500-600 de oameni, te descurci, oarecum, dar când ai diferențe între sute și mii, se aruncă în haos instituția”, a mai afirmat rectorul UBB.
Vaccinarea COVID în universități. O părere asemănătoare are și rectorul Universității București, care susține că sunt inechități în sistem, scoțând în evidență lipsa locurilor și vaccinului în Capitală.
„În primul rând, după părerea mea, lucrurile ar fi trebuit să fie mult mai clare. Sunt tot felul de inechități în sistem.
Prima problemă este că nu avem unde să programăm oamenii în București sau în jurul Bucureștiului și asta este o inechitate foarte mare între cei din București și cei din alte orașe, care găsesc locuri la ei.
”Colegii mei din universitate, dar și de la alte universități din București sunt frustrați pentru că cei din alte orașe, de la universități mai mici, care au și angajați mai puțini, și au fost mai ușor de introdus în sistem, au și unde să se vaccineze. La noi nimeni nu se poate programa pentru că nu avem oportunități. Și numărul mare de persoane – mii de oameni – este destul de complicat să programezi. Unii ar fi vrut să meargă în Ilfov sau în Giurgiu, de exemplu, să se vaccineze, dar e foarte greu să vorbești cu fiecare și să îi faci programarea.
”În București ar trebui să fie mai multe doze de vaccin și mai multe locații în care să se poată merge, pentru că degeaba sunt locuri departe în țară dacă noi nu putem ajunge la ele”, a declarat pentru Hotnews.ro rectorul Universității București.