Vaccinarea se extinde în centrele MApN. Ce categorii de români se pot imuniza „peste rând”

La noile centre se pot vaccina şi alţi salariaţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi membrii familiilor acestora.
Alina Costache
08 mart. 2021, 20:40
Vaccinarea se extinde în centrele MApN. Ce categorii de români se pot imuniza

Vaccinarea se extinde în centrele MApN. Senatul a adoptat luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 7/2021 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Astfel, conform proiectului legislativ, unităţile sanitare din reţeaua proprie a Ministerului Apărării Naţionale pot organiza centre de vaccinare împotriva COVID-19 care funcţionează în interiorul acestora sau în unităţi militare, în condiţiile prevăzute în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin hotărârea Guvernului 1.031/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Finanţarea acestor centre se asigură prin transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

„La centre se pot vaccina şi alţi salariaţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi membrii familiilor acestora”, mai arată un amendament admis al raportului comisiei de specialitate.

De asemenea, conform unui alt amedament admis, plata personalului medico-sanitar, a registratorilor medicali din centrele de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi cea a medicilor de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate se va realiza pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul etapelor a II-a şi a III-a de vaccinare, în conformitate cu prevederile Ordonanţei 3/2021.

Senatul a votat ca prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională.

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore au fost administrate 43.458 de doze de vaccin, dintre care 32.500 – Pfizer, 6.314 – AstraZeneca şi 4.644 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 38.284 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua de ser au primit-o 5.174 de persoane.

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.870.244 de doze unui număr de 1.212.502 persoane, dintre care 554.760 cu o doză, iar 657.742 şi cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 112 de reacţii adverse, 5 de tip local şi 107 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 6.161 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Virgil Musta avertizează: „În Timişoara a început să circule tulpina din Anglia, care este mult mai contagioasă”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'