„Proiectul se adresează atât medicilor și corpului profesional medical care abordează direct vaccinarea, dar și publicului larg. Încercăm să construim un dialog structurat între toți actorii și toate părțile interesate de procesul vaccinal, atât cadre medicale, cât și părinți, dar și autorități responsabile, pe care îi vom invita la două dintre evenimentele noastre prevăzute în proiect”, a declarat președintele Fundației Colegiului Medicilor din București, Georgeta Ionescu, manager de proiect.
Ea a precizat că în prima etapă vor avea loc în București două workshopuri în care se va încerca să se îmbunătățească abilitățile de comunicare cu publicul.
„În prima etapă avem în vedere două workshopuri pentru medici care se vor derula în București. Unul la finele lunii martie și altul la începutul lunii aprilie, în care încercăm, împreună cu responsabilii direct implicați în actul vaccinal, să îmbunătățim abilitățile de comunicare cu publicul, prin care să creștem încrederea părinților și a aparținătorilor persoanelor care sunt subiecte ale vaccinării. De asemenea, împreună cu ei să încercăm să vedem care ar fi posibilitățile de a îmbunătăți întregul proces”, a arătat Ionescu.
Președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, dr. Valeria Herdea, a adăugat că va exista un site dedicat proiectului, la care să aibă acces și medici, dar și pacienți, iar limbajul folosit va fi unul accesibil.
Proiectul este inițiat de Fundația Colegiului Medicilor București și se va derula în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie și Asociația Română de Educație Pediatrică în Medicina de Familie.