Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva tulpinei britanice/ STUDIU

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și de compania AstraZeneca are eficacitate similară împotriva tulpinei britanice a coronavirusului, dar și variantelor aflate anterior în circulație, conform Reuters.
Alina Costache
05 feb. 2021, 19:05
Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva tulpinei britanice/ STUDIU

Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva tulpinei britanice. Conform unui studiu, vaccinul din Marea Britanie este eficient împotriva noii variante B.1.1.7, cea care a provocat o creștere a incidenteți de la sfârșitul anului 2020 în Anglia.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Vaccinul de la AstraZeneca va avea, foarte probabil, indicația pe grupă de vârstă între 18 și 55 de ani

”Datele din studiile noastre cu vaccinul ChAdOx1 în Regatul Unit arată că vaccinul nu protejează doar împotriva virusului pandemic originar, ci protejează şi împotriva noii variante B.1.1.7, care a provocat o creştere a incidenţei bolii de la sfârşitul lui 2020 în Marea Britanie’, a afirmat Andrew Pollard, investigatorul şef al studiului realizat de Oxford.

La rândul său, Sarah Gilbert, unul din cercetătorii care au dezvoltat vaccinul, a subliniat că, deşi acesta are eficacitate contra variantei britanice, el ar trebui adaptat pentru o viitoare tulpină.

”Lucrăm cu AstraZeneca pentru a optimiza procesul cerut de o modificare de tulpină dacă va deveni necesar”, a adăugat ea.

Rezultatele, publicate în forma pre-print şi care nu au fost încă supuse procedurii de peer-review, prezintă şi o analiză recentă ce arată că vaccinarea provoacă o reducere a perioadei de incubaţie şi a încărcăturii virale, ceea ce se poate traduce într-o scădere a transmiterii bolii, mai spune Universitatea Oxford.

Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva tulpinei britanice. Varianta identificată pentru prima dată în comitatul Kent, sudul Anglei, este mai contagioasă, ceea ce a determinat multe state să restricţioneze călătoriile în Marea Britanie.

În Anglia, vaccinarea cu Astrazeneca a început din luna ianuarie, iar până în prezent peste 10 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin.

Vaccinul AstraZeneca va fi administrat românilor sub 55 de ani. Rapelul, efectuat la OPT săptămâni

Conform unui comunicat al Guvernului, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'