Vaccinul COVID a ajuns în cutii de pizza la Spitalul Slobozia. Campania de vaccinare era programată la ora 10:00, însă a întârziat aproximativ două ore. Primul medic care s-a vaccinat a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Jamil Aldabsheh.
„Astăzi a început campania de vaccinare cu speranţa că ne vom întoarce la viaţa noastră, că vor scădea cazurile grave şi incidenţa. A fost bine după ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decât riscul eu l-am făcut la momentul oportun. Sunt bine. Îi aştept şi pe colegii mei care sunt în prima linie şi apoi rudele şi toată populaţia să se vaccineze”, a declarat medicul Jamil Aldabsheh.
La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, conform estimărilor oficiale, aproximativ 50% dintre cadrele medicale și-au oferit acceptul pentru a se vaccina împotriva COVID. Majoritatea persoanelor care au refuzat au motivat faptul că deja au trecut prin boală.
În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.
Vaccinul COVID a ajuns în cutii de pizza la Spitalul Slobozia. Reacția lui Valeriu Gheorghiță
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a declarat că nu a auzit despre situația din Slobozia. Conform acestuia, cutiile în care sunt livrate dozele sunt asemănătoare unei cutii de pizza.
„Nu stiu de aceasta situatie. Cutiile care sunt livrate de producator sunt asemanatoare unei cutii de pizza, intr-adevar, dar contin cele 195 de flacoane. Este doar o intamplare sa semene foarte mult cu o cutie de pizza, asa sunt ele livrate. Un pachet contine 5 astfel de cutii, ceea ce inseamna aproximativ 5.000 de doze”.
„Cred ca acest lucru nu are importanta, adica nu are legatura cu siguranta in care sunt transportate, este doar o modalitate in care sunt separate acele doze din pachetul initial, important este sa se respecte lantul de frig, ele nu sunt transportate efectiv in cutii de carton, ci in cutii frigorifice si acest lucru se poate proba in orice moment, este o datorie a noastra (…) Important este sa se respecte lantul de frig si e mai putin important ca acel ambalaj provine dintr-o alta sursa, cred ca asta este nerelevant din punctul meu de vedere”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.