Vaccinul lui Vladimir Putin este nesigur! „A fost aprobat după teste pe doar 38 de persoane şi provoacă reacţii adverse”

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului anunţat de Vladimir Putin, a fost scos pe piaţă după teste făcute doar pe 38 de persoane, însă mai rău este că provoacă reacţii adverse, inclusiv durere şi inflamare, potrivit unor documente oficiale, scrie dailymail.co.uk.
Romania TV
12 aug. 2020, 08:29
Vaccinul lui Vladimir Putin este nesigur!

Potrivit presei locale, medicamentul rusesc a fost înregistrat după doar 42 de zile de cercetare, iar eficienţa lui este „necunoscută”. Documentul prezentat pentru înregistrare spune că „au fost efectuate studii clinice care să studieze eficacitatea epidemiologică”, în ciuda afirmațiilor preşedintelui că vaccinul a trecut „toate testele necesare”.

De asemenea, există dubii cu privire la capacitatea vaccinului de a creat anticorpi, după ce Putin a susţinut că fiica lui i-a dezvoltat deja după ce a fost injectată. 

Rusia a făcut ca această cursă pentru vaccinuri să devină un prestigiu naţional şi a numit produsul „Sputnik V” după foştii sateliţi spaţiali sovietici. Acest lucru a amplificat teama cetăţenilor cum că siguranţa lor va fi compromisă de dragul imaginii Rusiei. 

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Cât timp oferă protecţie vaccinul anti-covid produs în Rusia VIDEO

Oamenii de ştiinţă l-au criticat ieri pe Putin pentru mișcarea „nechibzuită”, despre care spun că ar putea agrava pandemia dacă vaccinul se va dovedi periculos sau ineficient.

În timp ce Putin a spus că fiica sa nu a suferit reacții adverse, Fontanka a afirmat că există o listă lungă de „reacţii adverse” care au avut loc frecvent. 

„Nu se poate determina precizia reacţiilor adverse din cauza faptului că eşantionul care a participat la studiu a fost limitat”, a spus Institutul de Cercetare Gamaleya care a produs vaccinul.

Citeşte şi: Vladimir Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19

Rapoartele au arătat că la cei 38 de voluntari pentru testarea vaccinului s-au înregistrat 144 de reacţii adverse diferite. Majoritatea au trecut fără consecințe grave, însă în ziua 42 a studiului, 31 dintre aceste reacții adverse erau încă în curs. De asemenea, rezultatul a 27 de reacţii adverse este încă necunoscut.

Printre reacțiile adverse se numără umflarea, durerea, hipertermia și mâncărime la locul injectării. Manifestările obișnuite au fost raportate ca slăbiciune fizică sau lipsă de energie, stare de rău, febră, scăderea poftei de mâncare, dureri de cap, diaree, congestie nazală, dureri în gât și nasul curgător.

Testele par să arate că în a 42-a zi după vaccinare, voluntarii au avut anticorpi sub nivelul mediu. De asemenea, vaccinul nu este permis pentru cei sub 18 ani sau peste 60 de ani, din cauza lipsei cercetărilor de până acum asupra impactului pe care l-ar putea avea. Nu este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează, deoarece „eficacitatea și siguranța sa nu au fost studiate”.

De asemenea, nici interacțiunea vaccinului cu alte medicamente nu a fost studiată și efectul său asupra capacității de a conduce vehicule. Trebuie utilizat cu precauție pentru persoanele cu o serie de afecțiuni, inclusiv boli cronice ale rinichilor și ficatului, diabetului, epilepsiei și persoanelor cu antecedente de accidente vasculare cerebrale, boli ale sistemului cardiovascular, imunodeficiență, boli autoimune, reacții alergice, atopie și eczeme.

Citeşte şi: Noi veşti legate de momentul apariţiei unui vaccin împotriva COVID-19! Specialiştii americani explică de ce nu va fi lansat în 2020

„Nu există antidoturi specifice medicamentului. Riscul de supradozaj este extrem de scăzut, deoarece vaccinarea va fi administrată de personal sanitar instruit. Dar, în caz de supradozaj accidental, sunt posibile reacții toxice și alergice”, avertizează cercetătorii. 

Vaccinul este, de asemenea, extrem de sensibil la influențele externe și ar trebui păstrat congelat, la o temperatură nu mai mare de -18, spun documentele. Înainte de utilizare, trebuie păstrat la temperatura camerei, dar nu mai mult de 30 de minute. Înainte de injectare – trebuie amestecat prin agitare ușoară.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Veste uriașă pentru Călin Georgescu. Va fi extrem de fericit: Întrunește condițiile
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
București vs Cluj, competiția celor mai luxoase mașini. De două ori pe lună se vinde o mașină de 500.000 de euro
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Zodii care vor avea probleme emoționale. Se vor izola o perioadă
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Notă de plată din 6 CIFRE în localul lui Joshua Castellano! A cheltuit aproape 2 salarii medii pe an din America
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă nouă pentru șoferi. Decizie pentru mașinile înmatriculate după 2001. Se plătește în plus din aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Papa Francisc în stare critică din cauza unei duble pneumonii, internat la Roma
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!