Moştenitorul coroanei britanice, prinţul Charles, a inspirat o întreagă generaţie de tineri fermieri „cosmici”, care îşi cultivă legumele şi fructele după semnele zodiacului şi îşi încurajează bovinele şi ovinele să îşi dezvolte propria lor personalitate în cadrul cirezii sau al turmei.
Cu alte cuvinte, animalele trebuie să îşi stabilească singure politica şi ierarhia: care este liderul, care comandă, care apără şi care este mai indisciplinat. De asemenea, fermierii trebuie să le cunoască „aptitudinile” şi să le încurajeze în obţinerea performanţelor. De pildă, s-a aflat că văcuţele din cirezile prinţului sunt mulse în timp ce ascultă programul de radio al postului BBC 2, după cum scrie Daily Mail.
Pomicultorul Julian Temperley se numără printre cei care apreciază „revoluţia biodinamică” promovată de prinţul Charles. El a aflat prima oară despre biodinamică în timpul unei vizite în Australia, în 2005. Teoria dezvoltată în urmă cu un secol de filosoful Rudolf Steiner are la bază calendarul astrologic şi poziţiile Soarelui, Lunii şi planetei Saturn. Charles a promovat acest model la ferma sa Highgrove, din Glouchestershire.
Îngrăşăminte homeopate
Agricultura biodinamică presupune şi folosirea de îngrăşăminte homeopate, cu care se fertilizează solul şi părţile aeriene ale plantelor agricole.
Despre aceste „poţiuni” homeopate se spune că generează armonie între sol şi animale. Chiar dacă nu are încă oficial licenţă de fermier biodinamic, văcuţele lui de lapte sunt tratate mai bine decât toate celelalte, sunt mulse mai puţin şi trăiesc de două ori mai mult decât alte vaci. Şi fiecare dintre ele are câte un nume adaptat personalităţii ei, cum ar fi Duchy Buttermilk.