Corneliu Vadim Tudor s-a declarat nesatisfăcut de motivele invocate de membrii BEC afirmând că nu se poate vorbi de nereguli pe listele cu semnături de susţinere a candidaţilor PRM. „Sunt greşeli omeneşti”, a motivat liderul PRM.
Vadim Tudor susţine că este victima unei persecuţii politice. „Este o ruşine ce se întâmplă. Asistaţi la încă o ofensivă a lui Victor Ponta împotriva adversarilor politici. Dacă ei cred că pot ţine în lanţuri un om ca mine se înşeală”, a declarat C.V. Tudor.
Curtea a respins apelul lui Funar, după ce Vadim Tudor avusese câştig de cauză şi la Tribunalul Bucureşti.
Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, contestaţia lui Gheorghe Funar împotriva listei depuse la Biroul Electoral Central (BEC) în numele PRM de Corneliu Vadim Tudor.
Contestaţia a fost depusă vineri la tribunal de către vicepreşedintele PRM Ioan Bîldea.
„Este de notorietate că în această acţiune de europarlamentare PRM a depus două liste, ceea ce nu s-a mai întâmplat cu niciun partid din România. Noi depunem contestaţie împotriva listei depuse de Corneliu Vadim Tudor, la ora actuală, persoană fizică. El nici măcar nu este membru în PRM”, declara vineri Ioan Bîldea.
În opinia lui Bîldea, lista lui Corneliu Vadim Tudor este ilegală, pe motiv că a fost depusă de o persoană fizică în numele unui partid.
Pe 3 martie, Dumitru Badea, susţinător al aripii Gheorghe Funar din PRM, declara că Vadim Tudor nu doar că nu mai este preşedinte al PRM, ci nu mai este nici membru al partidului, fiind exclus din formaţiune.
Pe 15 iunie 2013, un Consiliu Extraordinar al formaţiunii, reunit la Bucureşti, a decis demiterea întregii conduceri a partidului şi convocarea unui congres extraordinar.
La acel consiliu au fost numite noi foruri de conducere, interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bîldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM, din 27 iulie 2013 de la Alba Iulia.
Congresul de la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegaţi, a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte.
Modificările aduse statutului partidului şi alegerea noii conduceri au fost contestate în instanţă de Corneliu Vadim Tudor.
Pe 28 noiembrie 2013, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de modificare a statutului partidului în urma Consiliului Extraordinar al formaţiunii de la Bucureşti din 15 iunie 2013, când s-a decis demiterea întregii conduceri.
„Respinge cererea de înregistrare a modificărilor solicitate în baza procesului verbal al Plenarei Consiliului Naţional din 15.06.2013, cu privire la statut şi la organele de conducere ale Partidului România Mare, formulată de Partidul România Mare prin reprezentant Ioan Bîldea, ca neîntemeiată”, se arată în decizia instanţei.
Soluţia instanţei nu face însă referire şi la deciziile luate de Congresul PRM de la Alba Iulia din 27 iulie 2013, când Vadim Tudor a fost exclus din partid şi înlocuit cu Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte al partidului.