Doina Vadim Tudor, văduva răposatului Vadim Tudor, este copleșită de datorii. Aceasta este obligată prin datorie judecătorească să își achite restențele acumulate către Enel Energie Muntenia. Această decizie a fost luată de către Judecătoria Sectorului 5, sector în care se află imobilul în care aceasta a locuit alături de cele două fiice ale ei și de fondatorul PRM.
Acum, Doina Vadim Tudor trebuie să plătească nu mai puțin de 4.092,72 de lei (aproximativ 800 de euro) către Enel, aceasta reprezentând debitul restant, la care se vor adăuga 211,17 lei, sub formă de penalități. Mai mult de atât, aceasta este nevoită să achite și cheltuielile de judecată, care au o valoare de 200 de lei. Hotărârea judecătoriei nu este una definitivă și în termen de 30 de zile de la comunicare, aceasta poate fi atacată.
Această veste a venit la doar câteva săptămâni de la momentul în care o colecție de opere de artă care i-a aparținut lui Corneliu Vadim Tudor a fost scoasă la vânzare prin Casa de Licitații A10 Artmark. Pe lista operelor licitate din colecția lui Vadim Tudor se numără: lucrarea ”Odihnă la câmp” al artistului Rudolf-Schweitzer Cumpăna (preț de pornire 1.800 de euro) sau ”Casă țărănească”, semnată de Gheorghe Petrașcu (1.500 de euro).
În anul 2015, familia lui Vadim Tudor scotea la licitație, tot prin intermediul casei Artmark, colecția de cărți rare, manuscrise și autografe care îi aparținuse fostului președinte al Partidului România Mare. Suma totală obținută, la acea vreme, a fost de 64.000 de euro.
Mai mult de atât, în anul 2017, limuzina Chrysler LX 300C care i-a aparținut lui Corneliu Vadim Tudor a fost vândută pentru aproximativ 12.000 de euro. Autoturismul fusese folosit strict pentru deplasările oficiale și avea la bord doar 36.000 de kilometri.
Conform informațiilor vehiculate în presă la momentul respecti, familia liderului PRM reușise să adune aproximativ 200.000 de euro din vânzările acestor bunuri. Din această sumă, aproximativ un sfert au fost redirecționat către despăgubirile din procesul de calomnie pierdut de Vadim în fața fostului ministru al justiției, Ana Birchall.
Încă de la moartea politicianului din luna septembrie a anului 2015, familia acestuia s-a confruntat cu problema majore din punct de vedere financiar. Văduva lui Corneliu Vadim Tudor a admis în modonest că se confruntă cu probleme de această natură, dezvăluind că lucrurile începuseră să fie problematice încă din ultimii ani de viață ai politicianului.
“Nu aveam nicio sursă de venit. Nici prin cap nu mi-a trecut că s-ar putea întâmpla aşa ceva. El nu îşi făcea planuri pentru ziua următoare, spunea că nu ştie ce se întâmplă, că fiecare zi cu problemele ei.Nu avea ce testament să facă. Testamentul lui e revista România Mare, unde avea probleme. Grijile lui de fiecare zi erau cei 27 de angajaţi şi tipografia”, a mărturisit văduva lui Corneliu Vadim Tudor, chiar la înmormântarea soțului ei, potrivit Libertatea.