Primul cutremur din Galaţi, cu magnitudinea de 2,5, s-a produs la ora 22.47, la o adâncime de un kilometru, iar al doilea seism, cu o magnitudine de 2,6, s-a produs la ora 00.28, la o adâncime de 6 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Al treilea cutremur, înregistrat în Hunedoara, a avut o magnitudine de 3,2 şi s-a produs la ora 6.10, la o adâncime de 15 kilometri.
VEZI ŞI: Ponta cere ministerelor să încerce să-i convingă pe gălăţenii aflaţi în zona seismelor să se mute
Un seism cu o magnitudine de 5.5 pe Richter s-a produs pe data de 6 octombrie în Vrancea la o adâncime de 134 de km. A fost cel mai mare cutremur produs în România în ultimii opt ani.
Un seismolog ucrainean a prezis un mare cutremur în zona capului Kaliakra, situat pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, nu departe de frontiera cu România.
Nikolai Gheorghiev, director al Centrului internaţional de seismologie din Crimeea, a afirmat pentru cotidianul Segodnia că pe teritoriul Bulgariei sunt două zone cu potenţial seismic de 10 grade şi că una dintre ele, cea din Kaliakra, se va activa în curând. Gheorghiev nu precizează dacă este vorba de 10 grade pe scara Richter sau pe scara europeană seismică, ce are în total 12 grade, scrie 24 Ceasa. Cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată a avut 9,5 pe scara Richer şi s-a produs în anul 1960 în Chile.
Nikolai Gheorghiev crede că în cazul unui seism de 10 grade lângă Kaliakra, Odesa şi Peninsula Crimeea vor fi devastate. În opinia sa, cutremurele recente din România arată că urmează un seism mai puternic în regiune.
CITEŞTE ŞI: Gheorghe Mărmureanu: La un cutremur de 6.5 Vrancea dansează