Val de pensionari în rândul procurorilor şi judecătorilor pentru a prinde „ultimul tren” al pensiilor speciale. Zeci de procurori de la toate structurile de parchete din tara, inclusiv de la cele militare, vor să iasă din sistem înainte ca legea pensiilor să fie modificată şi si-au depus dosarele de pensionare. In prezent, un magistrat se poate pensiona daca are o vechime in sistemul juridic de cel putin 25 de ani, indiferent de varsta. Margistraţii încearcă astfel sa iasă din sistem cu pensii de serviciu, care uneori sunt chiar mai mari decat salariul, inainte de preconizatele modificari inclusiv la legile justitiei.
Pe ordinea de zi a sedintelor din lunile mai si aprilie organizate de sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sunt liste cu cereri de eliberare din functie prin pensionare, scrie ziare.com.
Printre cei care au depus cerere de eliberare din funcţie prin pensionare sunt Gigel Pirlog, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a instrumentat dosarul retrocedarilor de terenuri de la Nana si Iasinovschi Sorin Eugen, procuror in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), dar si de procurorul militar Marian Virgiliu Istrate. Acesta a facut parte din echipa de procurori care a instrumentat de dosarul „Mineriadei”.
În şedinţele CSM din aprilie şi mai au fost solutionate cereri de pensionare ale mai multor procurori din cadrul parchetelor din Vrancea, Calarasi si Ialomita, dar şi din cadrul DIICOT Giurgiu, DNA Mures, PT Valcea, Arges, Vrancea, Prahova, Dolj, Dambovita, Iasi, Targu Jiu, Targoviste, Timis.
Cerere de pensionare au făcut şi mai mulţi judecători. Printre ei Florentina Dragomir si Ionut Matei, dar si alti magistraţi de Curtea de Apel Pitesti, Curtea de Apel Bucuresti, de la instanţe din Galati, Prahova, Iasi, Pitesti, Calarasi, Neamt, mai scrie ziare.com.