Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regina Camilla l-a vizitat pe Regele Charles la clinica privată din Londra unde s-a operat la prostată. La ieșirea din unitatea spitalicească, regina a zâmbit, semn că starea monarhul este una bună.
Alina Costache
27 ian. 2024, 20:36
Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată
Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regele Charles a suferit o intervenţie chirurgicală pentru prostată mărită. Înainte de procedură, Charles şi-a vizitat nora, pe Catherine, internată în acelaşi spital. Prinţesa de Wales a suferit o operaţie abdominală.

Citește și: Doar trei oameni din lume pot călători oriunde fără paşaport sau acte de identitate. Unul este Regele Charles, cine sunt ceilalţi doi

Regele Charles a primit prima vizită după operația suferită

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat vineri pentru prostata mărită, după ce a fost internat în spital în cursul dimineţii. Procedura a fost efectuată la spitalul privat London Clinic, unde şi Catherine, Prinţesa de Wales, a fost operată săptămâna trecută. Regele şi-a vizitat, de altfel, nora la spital, vineri dimineaţă, înainte de a fi operat.

Regina Camilla l-a însoţit pe rege la internare, dar a părăsit spitalul ulterior, în jurul orei locale 15:00. O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului Rishi Sunak a declarat că acesta i-a transmis regelui cele mai bune urări de „însănătoşire grabnică”. Regele Charles şi-a făcut publică problema de sănătate săptămâna trecută, considerând că în acest fel transmite un mesaj către alţi bărbaţi să îşi facă un control al prostatei pentru a nu avea probleme mai târziu.

Mulţi bărbaţi se îngrijorează că a avea o prostată mărită înseamnă că au un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Mărirea benignă a prostatei poate duce uneori la complicaţii, cum ar fi o infecţie a tractului urinar, retenţie urinară cronică şi retenţie urinară acută, astfel că este nevoie de controale perioadice. Nu se cunoaşte cauza măririi prostatei, dar se crede că aceasta este legată de schimbările hormonale pe măsură ce vârsta înaintează.

În urma dezvăluirii afecţiunii regelui Charles, site-ul NHS – sistemul public de sănătate britanic – a înregistrat o creştere a numărului de căutări despre prostata mărită, un interes salutat de medici şi organizaţii de caritate.

Palatului Buckingham a declarat că regele a fost „încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conştientizării sănătăţii publice”. De asemenea, el le-a mulţumit celor care i-au „trimis urările lor de bine”.

Regele a fost tratat în acelaşi spital în care nora sa, Catherine, a fost supusă săptămâna trecută unei „operaţii abdominale”. În cazul ei, problema a fost mai gravă, dar nu este vorba despre cancer. După ce va fi externată, se aşteaptă ca ea să petreacă mai multe luni de recuperare acasă, în Windsor, ceea ce înseamnă că prinţesa nu va lua parte la nicio sarcină oficială până după Paşte.

Săptămâna aceasta a existat şi o a treia ştire despre problemele de sănătate din casa regală britanică. Sarah Ferguson, ducesa de York, fosta soţie a prinţului Andrew, fratele regelui Charles, a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele. Acesta a fost descoperit în timpul tratamentului pentru cancerul de sân cu care fusese diagnosticat vara trecută.

Bineînţeles că un alt diagnostic de cancer a fost un şoc, dar am un moral bun şi sunt recunoscătoare pentru numeroasele mesaje de dragoste şi sprijin”, a declarat ducesa.

Citește și: Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o bucureșteancă. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva monarhului britanic

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!