Valentin Ceauşescu trăieşte în capitalism cu o pensie la limita plafonului pentru voucherele de alimente

După evenimentele din 1989, Valentin Ceaușescu a apărut rar în spațiul public. De asemenea, în ultimii ani, fiul soților Ceaușescu a eliminat complet din agendă aparițiile publice, doar aniversările de la Steaua scoţându-l din turnul de fildeş.
Filip Stan
08 iul. 2023, 19:17
Valentin Ceauşescu trăieşte în capitalism cu o pensie la limita plafonului pentru voucherele de alimente
Valentin Ceauşescu

Valentin Ceaușescu, în vârstă de 75 de ani, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, trăiește o viață modestă. El locuiește împreună cu soția și fiica sa, Alexandra, în vârstă de 26 de ani, pe o proprietate aparținând socrului său. Fiul fostului dictator al României mai are un băiat din prima căsătorie, Daniel Valentin. În tinerețea sa, Valentin Ceaușescu a dus o viață de nabab, de unde și-a căpătat și porecla „Prințul”.

El era cunoscut pentru petrecerile luxoase și hainele de firmă pe care le purta, dar și pentru că era preferatul soților Ceaușescu datorită educației primite în străinătate și implicării sale politice.

Potrivit libertatea.ro, fostul protector al Stelei din perioada comunistă are acum o pensie de 2.000 RON (aprox. 450 EUR), fiind obligat să vândă operele de artă confiscate după căderea regimului comunist, pe care a reușit să le recupereze între timp. El a fost obligat să se mute din casa deținută împreună cu prima sa soție. Valentin Ceaușescu a apelat la actualul socru, Constantin Dună, care i-a pus la dispoziție o vilă la periferia Bucureștiului.

Ce se mai întâmplă cu Valentin Ceaușescu. La ce vârstă a ajuns fiul cuplului dictatorial

Printre obiectele confiscate care au fost ulterior recuperate se numără, conform evz.ro, 42 de tablouri pe pânză și pe carton, de asemenea gravuri, porțelan și obiecte din argint. Cu toate acestea, picturile confiscate poartă semnătura unor pictori celebri și sunt evaluate la sute de mii de euro: George Petrașcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza și Alexandru Ciucurencu.

Frații săi, Nicu și Zoia sunt acum morți, iar Valentin duce în continuare povara trecutului. Rareori dă interviuri și rămâne în afara reflectoarelor. Are un mic cerc de prieteni apropiați și a lucrat la același institut de fizică atomică de aproximativ 40 de ani.

Are o pensie de aproximativ 2.000 de lei, iar când fosta soție a cerut să rămână în casa sa din București, a fost nevoit să se mute cu Roxana (actuala sa soție), iar socrul său i-a dat o vilă lângă Bucureşti. Nu a avut niciodată sume mari de bani așa cum credeau oamenii, dar când a văzut că pierde toate procesele, inclusiv banii, s-a retras din toate. Acum nici nu vrea să iasă din casă ”, a declarat pentru Libertatea un prieten apropiat al lui Valentin Ceaușescu.

Cu cine este căsătorit Valentin Ceauşescu. Fiul dictatorului şi soţia sa duc o viaţă liniştită lângă Bucureşti

În vârstă de 75 de ani, fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu a preferat, după Revoluția din 1989, să ducă o viață discretă. Puțini sunt cei care îl recunosc în public pe Valentin Ceaușescu. De altfel, și mai puțini ar recunoaște-o pe soția sa, Roxana Dună, cu care este căsătorit din 1995.

În urmă cu aproximativ 15 ani, Valentin Ceaușescu s-a mutat într-o vilă impunătoare aflată la marginea Bucureștiului. Costul total la predare s-a ridicat la suma de 250.000 de euro, iar locuința are mai multe facilități.

Construcția dispune de etaj și mansardă, cinci camere, precum și mai multe băi și terase. În plus, vila dispune de o grădină imensă. Valentin Ceaușescu și soția sa locuiesc într-un complex luxos, care beneficiază de barieră și pază.

În urmă cu câteva zile, soția lui Valentin Ceaușescu a fost surprinsă de Cancan.ro în fața vilei în care locuiesc cei doi. Roxana Dună a fost văzută în timp ce superviza un muncitor care se ocupă de renovarea vilei în care locuiește alături de partenerul ei de viață.

Citeşte şi: Politicianul cel mai apropiat de Ion Iliescu dezvăluie care este starea de sănătate a fostului preşedinte: „Chestiuni normale pentru vârsta asta şi anormale pentru noi”

Soția lui Valentin Ceaușescu pare să fie într-o formă foarte bună, după cum se poate observa în imaginile surprinse de publicația citată. Cel mai probabil, atât Roxana Dună, cât și fiul cel mare al dictatorului se bucură de o bătrânețe liniștită.

Valentin Ceaușescu și Roxana Dună, fiica unui fost nomenclaturist, sunt căsătoriți de ani buni și au o fiică. De-a lungul timpului, despre fiul dictatorului s-a spus că ar trăi din banii socrului, Constantin Dună.

Acesta a fost membru în cadrul Consiliului de Administrație al Băncii Române de Comerț Exterior. A fost, de asemenea, fost președinte al Asociației Române a Băncilor, dar și fost membru în Consiliul de Administrație al Institutului Bancar Român și al Fondului de Garantare a depozitelor în sistemul bancar. A încercat, dar fără succes, să salveze Bankcoop de la faliment.

Fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu a mai fost căsătorit și cu Loredana Borilă, alături de care are un fiu, Daniel, născut în 1981. Cei doi au fost căsătoriți în perioada 1970 – 1987.

Valentin este născut în anul 1948. Sora sa, Zoia, născută în 1949, a murit în 2006, iar Nicu, fratele cel mic, născut în 1951, a decedat în 1996.

Valentin Ceaușescu a primit averea familiei sale după mai mulți ani de procese.

Copiii soților nu au putut intra o perioadă lungă în posesia bunurilor ce au aparținut părinților. Odată cu procesul asupra lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena, averea le-a fost confiscată de stat. După executarea celor doi, urmașii cuplului de dictatori au stat mai mulți ani prin tribunale pentru a recupera o parte din ceea ce a aparținut familiei.

Cele mai multe obiecte de valoare au revenit lui Valentin Ceaușescu, singurul urmaș rămas în viață. După evenimentul din 1989, cei trei copiii, Zoe, Nicu și Valentin au fost arestați sub pretextul de subminare a economiei naționale, iar magistrații au pus sechestru pe toată averea lor.

După șase ani, au fost eliberați și a început procesul pentru recuperarea bunurilor. Zoe a cerut bijuterii, tablouri, cărți, precum și multe alte obiecte valoroase. Din tot ce a cerut, a primit doar patru bijuterii și câteva obiecte. După decesul său, soțul ei a continuat procesul și a primit mai multe haine exclusiviste, precum cojoace bărbătești, haina din blană de leopard, zeci de tricouri, șase genți de damă și multe alte obiecte vestimentare.
Valentin Ceaușescu și-a cerut drepturile în instanță, iar după câțiva ani, a recuperat tablourile și obiectele de artă ce valorau aproximativ 150 de milioane de lei. La distanță de 12 ani de la Revoluție, obiectele au fost evaluate la două miliarde de lei. În 2013, fiul dictatorilor a obținut întreaga avere a părinților săi.

Multe tablouri erau unicat, fiind semnate de pictori celebri, precum Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Alexandru Ciucurencu sau Nicolae Tonitza. În prezent, valoarea lor se ridică la sute de mii de euro. De mai mulți ani, Valentin Ceaușescu trăiește ca un om simplu în Capitală.

„Decidem restituirea tuturor bunurilor cu privire la care au fost dipuse măsuri de indisponibilizare şi confiscare prin ordonanţele mai sus menţionate şi care nu au fost restituite, bunuri ridicate de la acesta şi de la Ceauşescu Nicu (1951-1996).”, se arata într-un un comunicat de presă.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'