Valentine’s Day: GOOGLE sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor printr-un logo special animat. VIDEO

Google marchează Ziua îndrăgostiţilor, sâmbătă, printr-un logo animat care sugerează conexiunea în era tehnologiei moderne, cele două litere ”O” din logoul motorului de căutare vorbind prin intermediul smartphone-urilor sau al laptopurilor.
Alina Costache
14 feb. 2015, 06:40
Valentine's Day: GOOGLE sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor printr-un logo special animat. VIDEO

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Ziua Îndrăgostiţilor, una dintre cele mai depresive sărbători. Ce spun specialiştii despre Valentine’s Day

Conform Google Trends, în 2014, cele mai multe căutări ale cuvintelor „depresie”, „anxietate”, „durere”, „stres” şi „epuizare” au avut loc pe 23 aprilie. Numărul de căutări pentru aceste cuvinte creşte în timpul primăverii şi al toamnei, iar în timpul verii şi al iernii scade. Primăvara este una dintre cele mai depresive perioade ale anului, schimbările de temperatură şi schimbarea programului zilnic al unei persoane putând fi declanşatoare ale depresiei.

Cu toate acestea, sărbătorile de iarnă sunt pentru mulţi oameni cauze ce pornesc un episod depresiv. Oamenii sunt crescuţi cu concepţia că sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai fericite momente ale anului, însă specialiştii spun că nu este deloc aşa. Cei mai mulţi oameni au aşteptări foarte mari de la clipele petrecute de sărbători, aşteptări ridicate din cauza promovării nerealiste a unui Crăciun ideal, fie în filme, fie în reclame.

Pe de altă parte, cea de-a treia zi de luni din ianuarie a fost „premiată” cu titlul „Blue Monday”, fiind considerată cea mai tristă zi a anului. Există însă câteva elemente care au contribuit la o astfel de denumire: faptul că au trecut sărbătorile, faptul că s-a încheiat vacanţa şi oamenii s-au întors la muncă, faptul că încep să apară facturile de plătit, dar şi faptul că nopţile sunt lungi şi foarte reci.

Izolarea socială, în special în perioada sărbătorilor, este una dintre cele mai importante semne ale apariţiei depresiei. Oamenii depresivi sunt singuratici şi evită interacţiunea socială. Acest fapt îi face să se simtă cu atât mai mult singuri şi nedoriţi, întrebându-se de ce nu pot fi şi ei atât de fericiţi precum ceilalţi.

Evenimentele importante din timpul unui an le pot aduce oamenilor amintiri foarte plăcute despre cum obişnuiau să le petreacă în trecut, despre cât de bine era atunci comparativ cu prezentul. Această situaţie apare mai ales în cazul celor care au suferit o pierdere importantă – fie decesul unei persoane dragi, fie despărţirea de partenerul de viaţă.

Depresia de Ziua Îndrăgostiţilor poate apărea atât în cazul persoanelor singure, cât şi în cazul persoanelor care nu sunt fericite în relaţia în care se află. Această sărbătoare poate declanşa sentimente de pierdere, neadaptare, scăderea stimei faţă de sine sau respingere. Oamenii resimt ca fiind din ce în ce mai greu să treacă peste o astfel de zi de când a început să fie promovată, acceptată şi sărbătorită de foarte multe persoane.

Potrivit comunicatului citat, oamenii au nevoie de conexiuni speciale cu cei din jur pentru a fi fericiţi, au nevoie să ofere şi să primească afecţiune. Însă în cazul în care aceste lucruri nu se întâmplă, există numeroase activităţi plăcute care pot ajuta la ridicarea moralului. Specialiştii recomandă ca, de sărbători, oamenii să aibă curajul să înceapă noi obiceiuri, tradiţii. În acest fel nu se vor mai gândi la modul în care obişnuiau să petreacă aceste sărbători în trecut.

De Ziua Îndrăgostiţilor, experţii recomandă fiecărei persoane să îşi cumpere un cadou sau să facă un gest generos pentru o persoană nevoiaşă. Persoanele predispuse depresiei pot organiza o petrecere chiar dacă nu au un partener de viaţă sau pot ieşi în oraş cu prietenii care sunt tot singuri. O simplă sărbătoare nu trebuie să influenţeze în aşa măsură starea de spirit, încât să pornească un întreg episod depresiv.

Puteţi pregăti cina acasă şi apoi puteţi urmări un film romantic alături de persoana iubită, după cum propune businessinsider.com, care a pregătit şi o listă cu filme recomandate.

„Annie Hall” (1977)

„When Harry Met Sally” (1989)

„Groundhog Day” (1993)

„Moonrise Kingdom” (2012)

„It Happened One Night” (1934)

„Fever Pitch” (2005)

„Notting Hill” (1999)

„The Princess Bride” (1987)

„10 Thing I Hate About You” (1999)

„Silver Linings Playbook” (2012)

„Hitch” (2005)

„Definitely, Maybe” (2008)

„Casablanca” (1942)

„500 Days of Summer” (2009)

„High Fidelity” (2000)

„Forgetting Sarah Marshall” (2008)

„Lost in Translation” (2003)

„Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004)

„There’s Something About Mary” (1998)

„Crazy, Stupid, Love” (2011)

„An Officer and a Gentleman” (1982)

„Say Anything” (1989)

„Jerry Maguire” (1996)

„True Romance” (1993)

„Don Jon” (2013)

„Chasing Amy” (1997)

„Intolerable Cruelty” (2003)

„Slumdog Millionaire” (2008)

„Walk the Line” (2005)

„I Love You, Man” (2009)

„American Beauty” (1999)

„How To Lose A Guy In 10 Days” (2003)

„Her” (2013)


Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'