Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că doreşte ca vaccinul să ajungă în toate localităţile, astfel încât să nu existe reproşuri, în toamnă. Gheorghiţă afirmă că este posibil să se ajungă la situaţii în care anumiţi primari se vor uita cum sunt carantinate localităţile lor, dacă nu profită acum de echipele mobile care vor merge în fiecare comună.
Valeriu Gheorghiţă a confirmat pentru SpotMedia.ro că există circa 35.000 de doze de vaccin care vor iesi din perioada de valabilitate la 30 iunie.
„Aceste doze sunt distribuite în ţară la centrele regionale de depozitare, DSP şi centre de vaccinare. Din pacate, a scăzut foarte mult şi rapid dorinţa de vaccinare pentru acest vaccin”, a precizat colonelul Gheorghiţă.
Mai există şi alte aproximativ 50.000 de doze de ser de la AstraZeneca, acestea expiră pe 30 iulie, însă vor intra pe mecanismul de donare şi revânzare, pentru acestea fiind încă timp de organizare. Deocamdată, nu există probleme cum că ar expira şi doze de vaccin de la Pfizer sau Moderna.
România a renunţat la 4,5 milioane de doze de vaccin
Amintim că România a cerut suspendarea unui număr de doze pe care ar fi trebuit să le primească luna aceasta, aşa cum a precizat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.
Acesta a spus că, în total, trebuiau să fie livrate în luna iunie 7.103.160 de doze de vaccin în ţara noastră, însă „pentru a avea un management eficient al stocurilor existente vor fi livrate 2.635.680 de doze”.
„Tulpina de la Moscova”, ultima mutaţie a coronavirusului, este rezistentă la vaccinuri. Ruşii sunt disperaţi şi impun angajaţilor din servicii imunizarea obligatorie
Și pentru că tot mai puțini români se vaccinează în ultima vreme, mai multe centre vor fi închise sau vor funcționa cu un program redus, a anunțat tot marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
Comitetul de coordonare a vaccinării: 48.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară
CNCAV anunţă că 48.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.
Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:
– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 8.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 8.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 8.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 8.000 doze.
”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 577.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 225.331 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei”, a transmis CNCAV.
Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin.
“Pentru perioada următoare, dat fiind faptul că există un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient s-a discutat şi s-a transmis o suspendare a unui număr de doze. Pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444 de doze de vaccin, însă ca urmare a solicitării de a le ţine în hold pentru o perioadă vom primi 1.928.160 doze de vaccin Pfizer/Biotech”, a afirmat Baciu.
Acesta a precizat, însă, că livrarea vaccinului Johnson&Johnson continuă după graficul iniţial stabilit cu producătorii.
Eroare gravă la vaccinarea anti-Covid. Aproape 1.000 de oameni au fost injectaţi cu doze expirate