Valeriu Gheorghiţă: Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost deschise noi cabinete de vaccinare şi a precizat că începând de vineri, 16 aprilie, persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare.
Loredana Brumă
13 apr. 2021, 14:13
Valeriu Gheorghiţă: Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost deschise noi cabinete de vaccinare, precizând că persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare.

„Începând cu 12 aprilie au fost deschise 30 de cabinete noi de vaccinare cu serul de la AstraZeneca. De azi au fost deschise 144 de centre pentru Pfizer. Din 20 aprilie vor fi deschise 50 de cabinete noi de vaccinare pentru Pfizer.

Pentru perioada următoare, la propunerea unor centre de vaccinare, vom permite vaccinarea fără programare într-un centru de vaccinare cu Astrazeneca unde nu sunt ocupate toate locurile. Oamenii se pot prezenta direct cu cartea de identitate. Foarte probabil, va fi posibil de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze.

Numărul de persoane care pot fi vaccinate este de maxim 96 la un centru. Trebuie să înțelegem că nu încercăm o supra-aglomerare a centrelor și o facilitare a vaccinării. Peste 31.900 de persoane se pot vaccina la capacitate maximă în centrele de vaccinare din țară care folosesc serul AstraZeneca

Din 19 aprilie, 61 de fluxuri pentru AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri pentru vaccinare cu serul de la Moderna fara a se desființa centrele” , a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul conferintei de presă de marţi.

Valeriu Gheorghiţă: 505.000 de persoane se află pe lista de aşteptate la vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că în acest moment 505.000 de persoane aşteaptă să fie vaccinate, precizând că lista de aşteptare a scăzut în aceste zile.

„La acest moment sunt pe listele de așteptare peste 505.000 de persoane.  Topul este deschis de București, cu peste 122.000 de oameni pe lista de așteptare pentru vaccinare. Urmează județele Cluj, Prahova, Mureș, Brașov și Ilfov. Peste 45.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare în ultimele 24 de ore

Încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare privind notificarea persoanelor din listă. În loc de trei notificări succesive, se face o notificare. Astfel, după 24 de ore, persoana respectivă va ieşi din lista de aşteptare, fie programându-se în centru, confirmând programarea, fie este eliminată din listă dacă nu confirmă programarea, pentru a dat posibilitatea de a notifica celelalte persoane care se află în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare. Lista de aşteptare a scăzut în aceste zile pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea”, a mai precizat medicul.

Cum se va face vaccinarea deţinuţilor din penitenciare. Ce ser va fi folosit

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfășura în cabinetele proprii medicale din penitenciare cu resursa umană proprie, la care pot participa și alte persoane unde nu există suficiente resurse umane disponibile. Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în registrul vaccinărilor, iar adeverința se păstrează la fișa medicală a fiecărei persoane.

Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în masură în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Primele 60.000 de doze de la compania Johnson & Johnson intră în România miercuri, iar în 15 aprilie vor ajunge la Institutul Cantacuzino. În acestă lună, de la Johnson & Johnson vor mai ajunge încă peste 100.000 de doze; în luna mai – 518.400 de doze, în iunie – alte 1,6 milioane de doze de la Johnson & Johnson

Rata de apariție a reacțiilor adverse în România la vaccinurile anti-covid

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, de la inceputul campaniei au fost raportate 12.238 de reactii adverse. Rata de aparitie a reactiilor adverse este de 3,3 persoane care fac reactii adverse din 1000 de persoane vaccinate.

In ultima saptamana s-au inregistrat 1012 reactii adverse astfel:

Varsta medie – 39 de ani

63% au fost de sex feminin

Nu s-au inregistrat reactii severe precum soc anafilactic

71% din reactiile adverse au fost durere tumefactie, eruptie cutanata, oboseala, febra, frison

43% din reactiile adverse au fost dureri de cap, cefalee

38 din reactiile adverse au fost dureri articulare si musculare

18% din reactiile adverse au fost reactii digestive

Reguli de care trebuie să ţină cont cei care se vaccinează cu AstraZeneca

„Cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză este mai mare, cu atât răspunsul imun este mai bun. Noi am stabilit acest intervat de circa 8 săptămâni. Ramane recomandarea de a fi sanatosi din punct de vedere clinic, de a nu avea febră, de a nu avea o boală acută în evoluţie. Este important triajul care se face în centrele de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă: Tinerii au un răspuns imun mai robust

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, anunță că studiile privind efectele vaccinului asupra diverselor categorii de populație arată date pe care specialiștii în medicină deja le intuiau. Vaccinul e mai eficient în cazul tinerilor, dar și în cazul celor cu comorbidități.

„Nu sunt surprizătoare aceste date. Știm că persoanele tinere au un răspuns imun mai robust, ele dezvoltă un titru mai mare de aticorpi față de persoanele de peste 60 de ani, tocmai de aceea este impotant să se facă și cea de -a doua doză de vaccin. Aceste reacții adverse, dureri de cap, febră, înseamnă o reacție a organismului”, a precizat medicul militar.

Bilanţ vaccinare 12 aprilie. Peste 62.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID. Totalul se apropie de 2,4 milioane

Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 62.881 de doze de vaccin, dintre care 46.271 – Pfizer, 8.019 – AstraZeneca şi 8.591 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Citeşte şi Vaccinarea cu AstraZeneca doar cu buletinul, fără programare

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 3.762.214 de doze unui număr de 2.326.484 de persoane, dintre care 890.754 au primit o doză şi 1.435.730 şi pe cea de-a doua.

Bilanţ vaccinare 12 aprilie. De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 12.238 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.227 de tip local şi 11.011 de tip general.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi alte 3.883 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 193 de pacienţi au decedat, iar 1.530 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI.

Până marţi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.012.373 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 915.464 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Efecte adverse după vaccinarea cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă: „Oamenii trebuie să știe”

Până astăzi, 25.441 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.04.2021 (10:00) – 13.04.2021 (10:00) au fost raportate 193 de decese (97 bărbați și 96 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În Bucureşti sunt 832 de cazuri noi. În patru judeţesunt peste 150 de cazuri: Cluj- 318, Ilfov – 199, Timiş – 170, Braşov – 151.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 7,15 în Ilfov, cea mai mare valoare, 6,05 în Bucureşti, 5,93 în Cluj.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă ai ploșnițe în pat. Metoda care te ajută să descoperi insectele ascunse
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Vremea de Mica Unire le dă românilor planurile peste cap. Progoza ANM
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Instanță spaniolă acordă concediu parental dublu unei mame singure
MediaFlux
AMENZI pentru PĂRINȚI! SE DAU 10.000 DE LEI pentru o regulă simplă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București