Valeriu Gheorghiţă spune că este de înţeles faptul că persoanele tinere nu consideră esenţial să se vaccineze, având în vedere că riscul dezvoltării unei forme severe a bolii este cel mai mic la această categorie de vârstă.
„Sunt convins că şi tinerii vor înţelege importanţa vaccinării, beneficiile vaccinării, dacă nu pentru ei, atunci pentru părinţi, pentru bunici, pentru fraţi, pentru copii, cred că este un moment în care nu este important doar ce cred eu, este important să ne gândim şi la cei din jurul nostru”, spune medicul.
„Categoric, toate datele sociologice ne arată că persoanele sun 30-35 de ani sunt mult mai reticente la vaccinare plecând de la simplul fapt că riscul de a face o formă sever de boală este semnificativ mai redus, din fericire, şi e foarte bine că se întâmplă aşa.
Însă, în contextul în care ne dorim cu toţii să participăm la alte evenimente, cultural-artistice, sunt convins că şi tinerii vor înţelege importanţa vaccinării, beneficiile vaccinării, dacă nu pentru ei, atunci pentru părinţi, pentru bunici, pentru fraţi, pentru copii, cred că este un moment în care nu este important doar ce cred eu, este important să ne gândim şi la cei din jurul nostru”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Digi 24.
El a precizat că „poate sună rigid” noţiunea de campanie de vaccinare, dar că aceasta este „drumul nostru către normalitate”.
Valeriu Gheorghiţă a vorbit şi despre datele constatate în Israel, unde sunt investigate posibile reacţii secundare legate de afecţiuni cardiace post-imunizare cu vaccinul anti-COVID.
„Pot să vă spun că nu există, în momentul de faţă, un semnal la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului vizavi de aceste situaţii, dar şi în Israel se evaluează dacă sunt evenimente coincidente, pentru că nu s-a stabilit că vorbim de cu o frecvenţă mai mare decât în populaţia generală”, a declarat medicul.