Valeriu Gheorghiţă, precizări pentru persoanele care se vaccinează. Medicul le-a recomandat celor care se vaccinează să se prezinte la centrele de vaccinare cât mai aproape de ora programării, pentru a preveni aglomeraţia și a respecta măsurile de distanțare.
Dr. Gheorghiţă a spus, la Digi FM, că fiecare persoană are alocate 15 minute, timp în care se efectuează triajul și vaccinarea propriu-zisă. Apoi, persoana vaccinată va mai petrece câteva minute în sala de așteptare pentru monitorizare.
Citeste si Ministerul Sănătăţii distruge un mit viral: Vaccinurile anti-covid nu conţin virusul SARS-CoV-2
„Noi nu încurajăm venirea la centrul de vaccinare mult mai devreme decât este făcută programarea, având în vedere că suntem în pandemie și atunci trebuie respectate măsurile de distanțare fizică, trebuie să reducem la minimum posibil riscul de expunere la infecția cu SARS-COV-2. Cred că un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil și este bine să respectăm totuși acest interval”, a declarat medicul.
În mod normal, în momentul programării pe platforma RoVaccinare, persoana care se programează primeşte atât data programării iniţiale, cât şi data rapelului. În situaţia în care cineva nu primeşte și data pentru rapel, medicul spune că alocarea pentru rapel va fi primită „automat” de la nivelul centrului de vaccinare.
Citeste si Mai multe centre de vaccinare anti-COVID în Bucureşti. Cele mai multe vor fi la Romexpo
„Persoana în cauză nu trebuie să aibă grija alocării zilei pentru efectuarea rapelului pentru că se face automat din paltforma informatică și va fi notificată cu cel puțin 24 de ore anterior, fie prin e-mail sau sms, care îi reamintește să se prezinte pentru rapel”, a dat asigurări coordonatorul campaniei de vaccinare.