Românii vor face și a patra doză a vaccinului anti-Covid. Valeriu Gheorghiță: „Un rapel la fiecare șase luni”. Categoriile vizate

Valeriu Gheorghiță a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la Guvern că schema completă de vaccinare va include trei doze, iar fiecare șase luni se va face un rapel.
Ruxandra Rădulescu
06 oct. 2021, 14:30
Românii vor face și a patra doză a vaccinului anti-Covid. Valeriu Gheorghiță:
Valeriu Gheorghiță

„EMA a autorizat ieri cele două recomandări pentru administrarea fie de o doză suplimentară de vaccin în cadrul primei scheme pentru persoanele imunodeprimate care va cuprinde vaccinurile de la compania Pfizer şi de la Moderna.

Vom avea o schemă de trei doze iniţial, plus la un moment dat un rapel la minim şase luni de la schema iniţială.

La persoanele care au un răspuns imun normal, persoanele imuno competente vor avea schema de două doze şi un rapel după minimum şase luni, aşa cum se recomandă acea doză booster care a fost demarată în România din 28 septembrie.

Această doză suplimentară în cadrul schemei iniţiale care se recomandă persoanelor cu răspuns imun scăzut se administează la 28 de zile atât pentru vaccinul Pfizer, cât şi vaccinul Moderna.

Noi am consultat comisiile de specialitate de la MS şi avem deja o centralizare a categoriilor de pacienţi care pot beneficia de trei doze de vaccin încă de la prima schemă.”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „O schemă cu trei doze pentru pacienții imunodeprimați și cei cu HIV”

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre categoriile de persoane vizate pentru a beneficia de cele trei doze de vaccin încă de la prima schemă. Oficialul în sănătate a spus ca acest aspect va fi stabilit în cadrul unei întâlniri cu CNCAV.

„Noi am consultat comisiile de specialitate de la MS şi avem deja o centralizare a categoriilor de pacienţi care pot beneficia de trei doze de vaccin încă de la prima schemă.

Persoanele care vor fi eligibile pentru trei doze în cadrul primei scheme de vaccinare vor primi recomandare de la medicul specialist, fie medicul care supraveghează starea post transplant a unui pacient sau care supravegheată o anumită afecţiune oncologică, pacienţii se vor prezenta la centrele de vaccinare cu această recomandare şi vor primi o schemă de vaccinare cu trei doze.”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gherghiță a subliniat că primele categorii vizate pentru o schemă de vaccinare completă cu a treia doză sunt pacienții imunodeprimați, cei care au suferit transplanturi sau persoanele cu HIV.

„O schemă cu trei doze de la început pentru persoanele care se vor vaccina de azi înainte pentru prima oară. Aici se adresează celor imunodeprimaţi, adică persoanele care au un sistem imun foarte slăbit atât din cauza unor boli sau a unor tratamente – în general pacienţii cu transplant, pacienţii oncologi în tratamente, pacienţii cu HIV, pacienţii vârstnici care au un răspuns imun slăbit.

Aceste categorii de pacienţi vor avea recomandare de trei doze de la început, în loc de două. Iar ei vor putea să primească o doză booster, de rapel, după cel puţin şase luni.

Această categorie de pacienţi urmează să fie definitivă în perioada următoare. Avem o centralizare a recomandărilor comisiilor de specialitate de pe fiecare tip de afecţiune în parte.

Vom centraliza aceste date, le vom pune în acord cu recomandările internaţionale atât CDC, cât şi Centrul european de control şi prevenire a bolilor. Vom updata toate procedurile.” a declarat medicul.

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!