Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat joi, la B1TV, că România are aproximativ 310 de centre de vaccinare, care vor intra în funcţiune de luni, odată cu startul celei de-a doua etape a imunizării.
”Începând de mâine vor intra în activitate circa 310 centre la nivel național care vor avea împreună aproximativ 400 de fluxuri, adică 400 de cabinete de vaccinare, care pot să asigura circa 60 de persoane vaccinate pe punct de vaccinare.
Din data de 20 ianuarie vom vaccina, în pararel, persoanele care sunt la rapel și persoane noi. (…) Aceste centre de vaccinare care de mâine sunt pregătite, dar vor începe efectiv activitatea de vaccinare de luni, din data de 18 ianuarie, conform estimărilor, ar putea să asigure vaccinarea a circa 21.000 de persoane. Asta înseamnă capacitate de vaccinare. Numărul de persoane care vor fi vaccinate depinde de rata de înscriere și de programare.
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că în România ar putea fi vaccinate până la 2,5 milioane de persoane în etapa a doua a campaniei de imunizare. Asta în condițiile în care, începând din 27 decembrie 2020, atunci când vaccinările au început pe teritoriul României, și până în prezent, la nivel național au primit serul anti-coronavirus aproape 170.000 de persoane.
Este ritmul european. Suntem peste media europeană. Procentul maxim de vaccinare a fost din 4 ianuarie până acum. Noi voiam să asigurăm pe lângă rapel și vaccinări noi.
Acest tip de modelare practic ne permite o creștere progesivă a persoanelor noi la vaccinare. În funcție de autorizări, tot acest model se va schimba. Dacă avem dozele necesare, putem ajunge la 100.000 pe zi. Treptat vom ajunge la peste 700 de centre de vaccinare”, a declarat Gheorghiță.
Citeşte şi: Nicuşor Dan, remarcă pentru Gabriela Firea: Suferă de sindromul primarului închipuit
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a declarat, joi, la B1 TV, că nu ar trebui să existe o divizare între persoanele care s-au vaccinat și cele care nu s-au vaccinat.
”Ceea ce cred și susțin este că nu trebuie să ajungem la această divizare între persoane care s-au vaccinat și cele care nu s-au vaccinat. Este dreptul fiecăruia să aleagă ce dorește să facă cu propria sănătate. Milităm pentru dreptul la libera alegere printr-o informare corectă așa cum știm vaccinarea este voluntară și nu este obligCe spune medicul atorie. Drept pentru care nu cred că trebuie luate decizii în funcție de statutul persoanei respective, dacă a fost sau nu vaccinată. Te poți feri de infecție respectând măsurile de prevenție cât se poate de bine. Am asistat aproape neputincioși la derularea evenimentelor pandemiei pentru că majoritatea oamenilor au respectat măsurile, dar s-au infectat accidental prin contact cu persoane aproapiate”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.