Valeriu Gheorghiță face apel la colegii din sistemul medical să raporteze imediat autorităţilor dacă se primesc solicitări de vaccinare fictivă.
„Este regretabil acest lucru, sunt situaţii punctuale. Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze toată munca colegilor noştri din această perioadă.
Pe de altă parte, cred că astfel de acţiuni trebuie identificate şi sancţionate cât mai drastic posibil, însă fac apel la colegii noştri, personalul medical care primeşte astfel de solicitări, să anunţe instituţiile abilitate să ia măsuri în acest sens.
Şi oamenii trebuie să înţeleagă că nu fac altceva decât să dea nişte bani, cumpărându-şi astfel un risc să se îmbolnăvească, să ajungă la spital şi chiar să-şi piardă viaţa.
E o boală care în momentul de faţă este prevenibilă prin vaccinare şi cea mai mare parte a deceselor pot fi prevenite prin vaccinare. De altfel, datele din România ne arată că peste 97% din decesele înregistrate în săptămâna precedentă au fost la persoane nevaccinate”, a declarat, Valeriu Gheorghiţă la Arad.
Valeriu Gheorghiţă se află în judeţul Arad pentru a participa, joi seară, la Gala Recunoştinţei Medicale – eveniment organizat de Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene Arad, Hunedoara şi Timiş, în parteneriat cu Casa Regală. În cadrul acţiunii, care are loc la Domeniul Regal Săvârşin, vor fi acordate premii personalului medical din prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2.
Sunt de controale de amploare cu privire la falsificarea certificatelor de vaccinare. Anchetatorii au în lucru aproximativ 200 de dosare penale în care sunt vizate 400 de persoane pentru falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva coronavirusului
Cu această ocazie, ministrul de Interne a menţionat că structurile M.A.I. desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare.
”Lucian Bode a atras atenția că scopul acțiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverințelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puși în pericol toți cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane”, a transmis M.A.I. într-un comunicat.