Valeriu Gheorghiţă vrea ca România să ajungă la imunitate colectivă în august. Preşedintele CNCAV susţine că prin atingerea pragului de imunitate colectivă vor exista beneficii privind controlul epidemiologic.
„Ţintele şi obiectivele de vaccinare se bazează în mod deosebit pe atingerea pragului de imunitate colectivă care să îşi aducă beneficiile în ceea ce priveşte controlul epidemiologic. Acesta este motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, conform News.ro.
Citeşte şi: Prima ţară din lume care atinge imunitatea colectivă. Preşedintele a făcut anunţul
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID a afirmat că estimează că jumătate din populaţia României va fi vaccinată, ori va fi trecut prin boală până la începutul lunii august.
„Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2. Ţinând cont de estimarea de evoluţie epidemiologică a numărului de cazuri, din fericire situaţia epidemiologică la nivel naţional este una bună, însă avem nevoie să consolidăm acest trend evolutiv favorabil şi să asigurăm acea predicţie pe termen lung, încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxă etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a explicat medicul.
Măsurile de relaxare anunţate de autorităţi depind de atingerea imunităţii colective.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi 681 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. 91 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit. La Terapie Intensivă sunt intervaţi 716 pacienţi cu COVID-19. Până astăzi, 18 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.972 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.027.412 pacienți au fost declarați vindecați.
Până astăzi, 29.662 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.677. Dintre acestea, 716 sunt internate la ATI.
Pe teritoriul României, 12.780 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.198 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 40.612 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 97 de persoane.