Zgonea, la Roşia Montană: Antonescu ar trebui să vină aici, ne votează şi cei din micile oraşe

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a mers duminică la Roşia Montană pentru a vizita carierele din zonă împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Sindicatului "Viitorul Mineritului". Valeriu Zgonea a fost aşteptat de primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui, şi de liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului", Cristian Albu, cu care a discutat în sediul primăriei. Zgonea, a declarat, răspunzând unei întrebări, că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, ar ar trebui să-şi găsească timp să meargă în zonă, el adăugând: "Poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi".
Romania TV
22 sept. 2013, 09:49
Zgonea, la Roşia Montană: Antonescu ar trebui să vină aici, ne votează şi cei din micile oraşe

Zgonea s-a întâlnit cu oficialităţile din Roşia Montană, cu reprezentanţi ai RMGC şi cu mineri, el vizitând şi galeria Cătălina-Monuleşti. După întâlnirea cu autorităţile locale, Zgonea a declarat că le-a cerut acestora să aibă o atitudine independentă în momentul în care parlamentarii vor veni la Roşia Montană, începând de săptămâna viitoare.

„Vor fi mai multe vizite aici, va trebui să fiţi atenţi şi să le explicaţi tuturor şi avantajele şi dezavantajele şi ce se întâmplă cu zona. Rugămintea e să le faceţi un bilanţ al evoluţiei societăţii în zona aceasta”, le-a spus Zgonea reprezentanţilor autorităţilor locale.

El a menţionat că deplasarea la cariere şi intrarea în mină vor constitui un „site visit”, lucru pe care va trebui să-l facă şi parlamentarii comisiei speciale pentru Roşia Montană.

„Vizita să reprezinte un minim pentru parlamentarii care vor veni aici pentru documentare, inclusiv pentru membri comisiei speciale pentru Roşia Montană”, a afirmat Zgonea.

Ulterior el a susţinut o declaraţie, fiind întrebat dacă îl îndeamnă pe Crin Antonescu să vină la Roşia Montană.

„Eu cred că, cunoscându-l pe Crin Antonescu, cred că domnia sa trebuie să fie un preşedinte al tuturor, şi poate că ar trebui să-şi găsească timp, ca preşedinte al Senatului, al doilea om în statul român, să vină aici. Eu ştiu ce fel de om este, îi apreciez familia, şi cred că este un om cu suflet extraordinar, cu suflet mare, care poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi, ci şi cei de aici, din micile oraşe, din comunităţi în care şomajul nu este cel declarat, de 7-8%, el poate atinge şi 9-10%. E important pentru domnia sa să asculte vocea tuturor, azi să vină în zona asta, mâine să meargă în altă zonă în care există o altă activitate care a fost închisă şi căreia trebuie să îi găsim o soluţie. Toţi aceşti oameni trebuie să vadă în Crin Antonescu un preşedinte al românilor. Dacă nu văd acest lucru, va fi foarte dificil să îi convingem să vină la vot. Testul pentru toţi sunt europarlamentarele”, a spus Zgonea.

Săptămâna trecută, 33 de mineri de la Roşia Montană s-au blocat în subteran, cerând deplasarea în zonă a lui Crin Antonescu. Ei au ieşit la suprafaţă duminica trecută, după ce premierul Victor Ponta le-a promis că le va aduce Comisia parlamentară.

Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis, miercuri, să meargă peste o săptămână la faţa locului, vizita urmând să dureze două zile.

Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la comisie din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până la 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.

Crin Antonescu a anunţat, la începutul actualei sesiuni a Parlamentului, că el va vota împotriva proiectului de lege iniţiat de Guvern prin care se reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'