În perioada ianuarie – martie a acestui an s-au înregistrat creşteri de 14,6% în ceea ce priveşte volumul tichetelor Cadhoc, faţă de perioada similară din 2014. De asemenea, valoarea comenzilor de tichete cadou a crescut cu până la 33% per comandă.
În ceea ce priveşte utilizarea tichetelor cadou, beneficiarii preferă magazine din domenii precum: electronice-electrocasnice, modă, cosmetice, bricolaj.
Ocaziile tradiţionale în care se acordă tichetele Cadhoc pentru recompensarea salariaţilor sunt: 8 Martie, Paşte, 1 Iunie şi Crăciun.
De asemenea, se observă o extindere a ocaziilor în care se oferă tichete cadou, precum evenimente cum ar fi Back to School, din septembrie sau anumite zile speciale sărbatorite în companii.
„Brandurile au conştientizat din ce în ce mai mult beneficiile tichetelor cadou, astfel încât se constată o aderare la sistem şi a lanţurilor de magazine de renume din domeniul vestimentar, încălţăminte şi bijuterii. De asemenea, o altă tendinţă pe care o putem observa este deschiderea IMM-urilor de a acorda tichete cadou angajaţilor. Într-o piaţă ce a înregistrat în 2014 o uşoară creştere, comparativ cu 2013, Up România a reuşit să îşi crească cota de piaţă pentru tichetele cadou datorită numărului de utilizatori şi, în special, a creşterii valorii individuale acordate per utilizator”, a spus Elena Pap, Director General Up România.
Avantajele şi beneficiile tichetelor cadou
Companiile care acordă tichete cadou din bugetul de cheltuieli sociale sunt scutite de contribuţiile patronale, iar valorile sunt deductibile fiscal. Câştigul pe care îl are o firmă ce acordă tichete cadou, din aceasta linie bugetară, ajunge la 40%, comparativ cu aceeaşi primă netă în bani. Pe lângă bugetul de cheltuieli sociale, tichetele cadou pot fi oferite din bugetul de protocol sau din bugetul de marketing şi publicitate.
Utilizatorii tichetelor Cadhoc beneficiază de o reţea naţională de parteneri afiliaţi de peste 45.000 de unităţi. Tichetele cadou au fost legiferate din 2006, odată cu tichetele de creşă.
Începând cu ianuarie 2015, Grupul Chèque Déjeuner a trecut printr-un proces de rebranding, devenind Grupul Up. Noua identitate este în concordanţă cu schimbările strategice din cadrul grupului, care a trecut, în tot acest timp, de la stadiul de întreprindere bazată pe produse, la cel de