Vânt puternic în Capitală: Bărbat grav rănit după ce un panou a căzut peste el VIDEO

Vântul a făcut ravagii şi în Capitală. Un bărbat a intrat în stop cardiorespirator, după ce un panou a căzut peste el, în cartierul Militari. Vântul puternic a doborât copaci, avariind autoturisme, iar o schelă s-a prăbuşit în cartierul Crângaşi. S-au înregistrat probleme şi la liniile de tramvaie şi troleibuze ale RATB.
Romania TV
25 apr. 2012, 15:03
Vânt puternic în Capitală: Bărbat grav rănit după ce un panou a căzut peste el VIDEO

UPDATE, 22.00 Circulaţia troleibuzelor 79 şi 86 din Bucureşti – întreruptă pe strada Gheorghe Manu din sectorul 1, din cauza unui copac doborât de furtuna de miercuri – a fost reluată după aproximativ două ore, au precizat, pentru Mediafax reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

UPDATE, 19.45 Circulaţia pe liniile RATB 16, 36, 41 şi 162, blocată parţial ca urmare a furtunii de miercuri, a fost reluată, iar echipajele de intervenţie acţionează şi pentru rezolvarea problemelor de pe liniile 79 şi 86.

UPDATE 2: Circulaţia troleibuzelor 86 şi 79 din Bucureşti este blocată, începând cu ora 19.00, pe strada Gheorghe Manu din sectorul 1, din cauza unor crengi care au fost rupte de furtună, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). La faţa locului se află echipaje care intervin pentru deblocarea circulaţiei.  Tot ca urmare a furtunii, în Capitală se înregistrează blocaje şi pe linia autobuzelor 162, în zona străzii Ceahlău din sectorul 6.

UPDATE 1: Circulaţia tramvaielor din Capitală a fost blocată, miercuri seară, în două zone ale liniilor 16, 36 şi 41, din cauza furtunii. Brânduşa Răeceanu, purtător cuvânt RATB: „Pe strada Maica Domnului, la staţia Alexandru cel Bun, din cauza unei crengi căzute pe reţeaua de contact tramvaiele din liniile 16 şi 36 sunt blocate de la ora 18.30. Echipele RATB acţionează pentru remedierea situaţiei. La ora 18.45 pe Şoseaua Crângaşi, în zona Pieţei Crângaşi, pe sensul spre Piaţa Presei Libere, unui tramvai i s-a agăţat pantograful în reţeaua de contact şi din acest motiv suntem blocaţi cu tramvaiele liniei 41. Între orele 17.50 şi 18.10, în zona Pieţei Reşiţa, au fost blocate troleibuzele din linia 77 în ambele sensuri, din cauza unui copac căzut pe linia de contact”.

În Capitală, vântul s-a intensificat începând cu ora 16.00, atingând viteze de până la 60-75 km/h, iar în următoarea perioadă se aşteaptă să plouă torenţial, cu cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metrul pătrat şi chiar grindină.

Din cauza vântului puternic, o parte din schelele folosite la reabilitarea unui bloc din zona Crângaşi s-a prăbuşit, iar drumul a fost blocat. Schelele au căzut pe un chioşc de ziare şi pe două autoturisme aflate în zonă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, muncitorii care se aflau în acel moment la lucru sărind pur şi simplu în balcoanele oamenilor pentru a se salva. Incidentul s-a produs atunci când vântul a umflat plasa de protecţie montată pe schelă, creând un efect de corabie.

De asemenea, în cartierul Bucureştii Noi, un copac a căzut, avariind trei maşini.

În cartierul Militari, un panou a căzut peste un bărbat. Potrivit purtătorului de cuvânt SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, bărbatul, în vârstă de 20-25 ani, a suferit traumatisme grave de tip cranio-cerebral şi facial, precum şi multiple leziuni craniene, şi a fost găsit de cei de la ambulanţă în stop cardiorespirator.

El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost internat, în stare gravă, la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Prognosticul medicilor este rezervat.

Primăria Sectorului 6 a precizat că bărbatul este un muncitor al firmei Tehnologica Radion, care, la momentul accidentului, se afla la un şantier de reabilitare de pe strada Orşova din cartierul Militari. „Din cauza vântului puternic care s-a iscat în această după-amiază în Bucureşti, au căzut trei panouri de trecere aflate pe o schelă amplasată pentru reabilitarea termică a unui bloc din cartierul Militari, pe strada Orşova. Un muncitor al firmei Tehnologica Radion, cea care execută lucrările de reabilitare, aflat pe şantier purtând echipament de protecţie, a fost rănit”, se arată în comunicatul, citat de Mediafax.

Daniel Vasile, reprezentant ISU Bucureşti, a declarat la România TV: „În aproximativ o oră de la declanşarea fenomenelor meteo am avut 34 de intervenţii în municipiul Bucureşti, 13 pentru copaci căzuţi peste autoturisme, 3 pentru îndepăratarea de panouri publicitare desprinse şi multe alte intervenţii pentru îndepărtarea de  schele utilizate pentru refacerea faţadelor, pentru acoperişuri, pentru elemente de faţadă desprinse de la balcoanele de bloc. Singura persoană rănită este cea lovită de panoul publicitar în cartierul Militari”.

Aproximativ 36 de judeţe şi Capitala sunt sub atenţionare de cod galben de vreme rea până joi la ora 9.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'