Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, reprezentanţii Serviciului Gestionare Spaţii Verzi au intervenit la solicitările primite prin dispeceratul instituţiei sau serviciul de urgenţă 112 cu patru echipe formate din alpinişti şi ţapinari. Până în prezent a fost necesară intervenţia echipelor pentru ridicarea unor crengi rupte – opt cazuri şi pentru eliberarea carosabilului de copaci rupţi sau dezrădăcinaţi – 20 de cazuri, în unele situaţii fiind produse pagube materiale provocate de căderea crengilor pe maşini.
Reprezentanţi ai Direcţiei Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează situaţia de pe străzile din municipiu şi solicită intervenţia instituţiilor şi societăţilor abilitate pentru ridicarea panourilor publicitare dărâmate sau deteriorate din cauza vântului, în şase cazuri, remedierea în cazul defectării semafoarelor sau în situaţia în care semafoarele suspendate au fost distruse de vânt. Angajaţii Primăriei au mai intervenit pentru ridicarea unor cabluri sau stâlpi dărâmaţi din cauza furtunii, groapa formată în intersecţia străzii Ion Raţiu cu bulevardul Tomis a fost astupată, iar un echipaj intervine pentru ridicarea molozului unui perete prăbuşit pe strada Ştefan Mihăileanu. De asemenea, s-a răspuns unei solicitări de intervenţie în cazul unui acoperiş luat de vânt.
Probleme din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile au fost înregistrate şi în judeţ.
Conform unui comunicat al Consiliului Judeţean, cele mai afectate tronsoane afectate de viscol au fost DJ 392 – Dumbrăveni-Independenţa-Movila Verde, DJ 391 A – Şipote-Furnica, DJ 222– Pietreni- Peştera şi segmentul Târguşor – Mihail Kogălniceanu precum şi pe DJ 226 B în raza comunei Pantelimon.
Din cauza viscolului, au fost raportate incidente izolate pe DN 22 C, unde un autoturism a derapat şi a intrat într-un copac, fapt ce a cauzat blocarea temporară a circulaţiei pe acest tronson. De asemenea, pe DJ 392, un microbuz a rămas blocat între localităţile Independenţa şi Dumbrăveni. Echipele Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri au intervenit şi au însoţit autovehiculul în cea mai apropiată localitate. Din cauza vântului, pe DJ 224, în zona comunei Siliştea, mai mulţi stâlpi au cedat şi au blocat carosabilul, intervenindu-se pentru deblocarea drumului.
Reprezentanţii CJ spun că cea mai mare problemă cu care se confruntă echipele de intervenţie o reprezintă viteza vântului care bate la rafală cu până la 85 km/oră.