Vântul puternic face ravagii în ţară. Un copil a fost lovit de un panou publicitar luat de vijelie

Vântul puternic face ravagii în ţară. În Iaşi, un copil a ajuns la spital după ce a fost lovit de un panou publicitar luat de vijelie. De asemenea, mai mulţi copaci au fost smulşi de rafalele de vânt. De asemenea, şi instalaţiile de transport pe cablu din Braşov şi Prahova sunt nefuncţionale din cauza vijeliilor.
Filip Stan
18 ian. 2022, 15:30
Vântul puternic face ravagii în ţară. Un copil a fost lovit de un panou publicitar luat de vijelie

Vântul puternic face ravagii în ţară. Un incident grav s-a petrecut, marţi, în Iaşi. Un copil a fost rănit grav după ce a fost lovit de un panou publicitar luat de vânt.

Vantul puternic face ravagii în ţară. Copil rănit grav din cauza vijeliei

Citeşte şi Căruţ luat de vânt în timp ce mama şi tatăl erau păcănele. Imagini şocante la Bacău

Incidentul s-a petrecut in Iasi, oraş care se afla sub avertizare de cod galben de vânt. Rafalele puternice au pus la pământ un panou publicitar, iar o bară metalică a lovit un adolescent în vârstă de 17 ani care trecea prin zonă. Acesta era insoţit de un alt băiat în varsta de 12 ani.

Baiatul de 17 ani a fost preluat de o ambulantă şi transportat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Din fericire, celălalt copil s-a ales doar cu o sperietura groaznica, el nu a fost atins de bara metalica.

De asemenea, tot din cauza vijeliilor, drumul care duce spre Aeroportul Internaţional Iaşi a fost blocat. Un copac s-a rupt şi a căzut din cauza rafalelor de vânt.

Telecabinele şi telegondolele din Braşov şi Prahova nu mai funcţionează din cauza vijeliilor

Telecabinele şi telegondola din Poiana Braşov nu funcţionează, marţi, din cauza vântului puternic, autorităţile punând în funcţiune doar două teleschiuri care deservesc domeniul schiabil al staţiunii. Nici telecabinele din Sinaia nu funcţionează din cauza vijeliei.

Telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telescaunul Ruia şi telegondola din Poiana Braşov sunt oprite, marţi, din cauza vântului puternic.

Autorităţile care administrează domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov au anunţat că marţi sunt funcţionale doar teleschiurile Bradul şi Stadion.

Şi la Sinaia instalaţiile de transport pe cablu sunt oprite. În fiecare marţi, telegondolele nu funcţionează până la ora 12:00, fiind în revizie săptămânală. Din cauza vântului putrnic, acestea nu vor funcţiona nici după ora 12:00, informează reprezentanţii firmei care administrează domeniul schiabil, potrivit News.ro.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară în intervalul 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.

„Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h”, a transmis ANM.

De asemenea, ANM a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08, când sunt aşteptate intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură.

„În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă. Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h”, a anunţat ANM.

Citeşte şi Locul din România unde temperatura resimţită a fost de – 42 de grade Celsius

 

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de români care apare la raft, sâmbătă, 20 iulie 2024. Retailerul îl bagă la promoție, costă doar 3.49 lei. Sunt și alte oferte pe măsură. Află ce poți cumpăra cu doar câțiva lei de la magazinele Lidl din toată țara
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
A devenit interzis în România. Nu mai poți urmări la TV. Iohannis a dat lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Tel Aviv lovit de o dronă cu rază lungă: o persoană ucisă, alte opt rănite
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'