Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime va fi cea care va trebui să cureţe zona, costurile fiind estimate în jurul a 2 milioane de euro.
„Nimeni nu poate să estimeze astăzi cât de costisitoare poate fi această operaţiune. Ca să vă spun aşa ca idee, în primă fază s-a vorbit de o primă ofertă care a fost făcută înainte de a se face calcule referitor la modul cum se va ranflua această navă, a fost o ofertă de la Grup Servicii Petroliere, undeva la 1.840.000, cu cinci zile durând operaţiile. Ulterior, când au văzut greutatea cadavrelor animalelor, au mărit această sumă, nu o cunosc astăzi la cât se ridică, iniţial a fost 1.840.000, la care se adăuga fiecare zi peste cele cinci zile cu nişte costuri estimate la 235.000 pe zi, de euro”, a declarat șeful Autorităţii Navale Române, Alexandru Mezei.
Între timp, Animals Internațional România a publicat un filmuleț în care arată cum, la două săptămâni de la răsturnarea vasului, cadavrele animalelor atârnă prin structurile acesteia.
„La 15 zile de la dezastrul din portul Midia, peste 14.000 mii de oi ucise de industria exporturtului cu animale vii zac abandonate de Statul Român pe epava Queen Hind care a devenit o bombă biologică chiar lângă stațiunile Mamaia și Năvodari. Cadavrele atarna din structurile vasului intr-o pozitie care ilustreaza suferinta prelugita prin care au trecut pana au murit. Filmările realizate astăzi ne revolta si arată indiferența de la Guvernul României care permie in continuare exportul animalelor vii. Zeci de vapoare vechi au fost acceptate sa incarce animale vii din Midia dupa tragedie desi este evident ca autoritatile nu sunt capabile sa gestioneze un singur incident major. Cere-i prim-ministrului Ludovic Orban să se țină de cuvânt și să interzică vapoarele morții ACUM”, scrie Animals Internațional România, pe pagina sa de Facebook.