Dacă produsele cosmetice nu te pot scăpa de această problemă, iată câteva soluţii inventive care te vor face să spui „adio” vârfurilor despicate.
Alege uleiuri naturale
Măştile cu ulei de măsline, ulei de cocos sau ulei de argan aplicate timp de câteva ore săptămânal îţi vor lăsa părul mătăsos şi vor ajuta la refacerea podoabei capilare. Datorită vitaminelor pe care le conţin, uleiurile naturale întăresc firul de păr şi îi reîmprospătează culoarea.
Mierea, un răsfăţ garantat
Masca cu miere de albine hidratează firul de păr în profunzime şi repară vârfurile despicate. Pentru un păr catifelat, aplică mierea pe toată lungimea părului şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Balsamul, un aliat de nădejde
Atunci când te speli, nu uita să foloseşti pe lângă şampon şi mască şi un balsam potrivit tipului de păr. Balsamul se aplică doar la vârfuri, se lasă să acţioneze câteva minute iar apoi se clăteşte cu apă călduţă. Astfel, părul va fi uşor de descurcat.
Protejează-ţi părul de căldura excesivă
Fie că vrem sau nu, trebuie să recunoaştem că placa şi ondulatorul sunt cele mai dăunătoare pentru firul nostru de păr. De aceea, înainte de a te coafa, aplică un ser termic protector pe toată lungimea părului şi lasă-l să acţioneze câteva minute.
Uleiul de Macadamia, bun după aranjare
Dacă ţi-ai întins părul, pune câteva picături de ulei de Macadamia în palme şi aplică pe vârfuri. Părul va sta aranjat o zi întreagă, fără să mai fie nevoie de pieptene.
Tunde-ţi vârfurile o dată la două luni
Chiar dacă foloseşti produse de îngrijire profesionale sau apelezi la remedii naturiste, tunsul este extrem de important atunci când ai vârfurile despicate. Acest obicei te va ajuta să ai un păr curat şi sănătos, iar firele inestetice vor dispărea. În plus, o coafură mai scurtă nu strică niciodată!