Varianta Delta. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că în ultima săptămână secvenţierile au identificat 450 de cazuri de infecţii cu varianta Delta la nivel naţional, iar pentru 40% dintre aceste cazuri nu există o legătură epidemiologică. Dintre pacienţii infectaţi cu varianta Delta, 80% nu erau vaccinaţi, iar dintre cei decedaţi, 87% nu primiseră nicio doză de ser anti-COVID.
O persoană cu varianta Delta poate transmite virusul cu două zile mai devreme de apariția primelor simptome. Studiul a avut la bază un eșantion de 101 persoane din Guangdong, China, care au fost infectate cu Delta în perioada mai – iunie 2021.
O persoană infectată cu varianta Delta ar putea transmite virusul cu două zile înainte ca primele simptome să apară, în timp ce pentru formele anterioare ale coronavirusului contaminarea avea loc cu mai puțin de o zi înainte să apară primele simptome, relatează Le Matin.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu publicat pe 13 august în „Nature”. Studiul nu a fost încă validat de oamenii de știință.
„Marius Nasta” nu mai are paturi libere la ATI. Beatrice Mahler, semnal de alarmă: „Varianta Delta e extrem de vicleană. Este îngrijorător acest trend ascendent”
Studiul a avut la bază un eșantion de 101 persoane din Guangdong, China, care au fost infectate cu varianta Delta în perioada mai – iunie 2021.
Conform acestuia, o persoană infectată cu varianta Delta are un rezultat pozitiv la un test COVID după 4 zile după infectare. Primele simptome apar după aproximativ 2 zile mai târziu sau după aproape 7 zile de la contaminare.
Dacă încărcătura virală este suficient de mare pentru ca testul să fie pozitiv, înseamnă că este suficient ca persoana să fie contagioasă.
Studiu britanic: Eficacitatea vaccinurilor pentru Covid-19 la persoanele vaccinate cu două doze scade în şase luni
Protecţia oferită împotriva coronavirusului de vaccinurile în două doze ale Pfizer şi AstraZeneca scade în decurs de şase luni, potrivit unui nou studiu britanic, citat de CNBC.
O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer şi BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni.
În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arată că eficacitatea a scăzut de la 77% la o lună la 67% după patru-cinci luni.
Datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a coronavirusului, a spus Tim Spector,care conduce studiul ZOE Covid.
Aproape 42 de milioane de oameni din Marewa Britanie, respectiv 77% din populaţia cu vârste de peste 16%, au primit două doze de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor guvernamentale.
Datele zilnice arată că miercuri au fost înregistrate peste 35.800 de cazuri noi de Covid-19 şi 149 de decese.