Varianta Miu, la un pas de a depăși Varianta Delta ca tulpină dominantă. Tulpina identificată în Columbia alarmează specialiştii din Sănătate!

Varianta Miu care a fost identificată pentru prima dată în Columbia în ianuarie, este „ potențial îngrijorătoare”.
Alina Costache
10 sept. 2021, 10:15
Varianta Miu, la un pas de a depăși Varianta Delta ca tulpină dominantă. Tulpina identificată în Columbia alarmează specialiştii din Sănătate!

Varianta Miu, la un pas de a depăși Varianta Delta ca tulpină dominantă.  Pentru moment, nu există încă date care să sugereze că ar putea depăși varianta Delta ca tulpină dominantă, a declarat joi autoritatea europeană de reglementare, relatează AFP.

Varianta Miu, la un pas de a depăși Varianta Delta ca tulpină dominantă. Tulpina identificată în Columbia alarmează specialiştii din Sănătate!

Varianta – B.1.621 conform nomenclaturii științifice – a fost clasificată ca „variantă de urmărit” de OMS la începutul lunii septembrie. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) se concentrează în principal pe varianta Delta, dar „monitorizează și alte variante care s-ar putea răspândi, precum Lambda (identificată în Peru) și mai recent Miu”, a declarat Marco Cavaleri, manager al strategiei de vaccinare.

Varianta „Miu ar putea fi potențial mai îngrijorătoare, deoarece ar putea prezenta un potențial risc de rezistență la vaccinuri”, a precizat el într-o conferință de presă.

EMA va discuta cu dezvoltatorii de vaccinuri eficacitatea serurilor împotriva variantei Miu.

„Dar nu avem date care să arate că varianta Miu se răspândește atât de mult sau că există riscul ca aceasta să depășească varianta Delta ca tulpină dominantă”, a spus el.

Toți virușii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru Covid-19, suferă mutații în timp. Majoritatea mutațiilor au un efect redus sau deloc asupra proprietăților virusului.

Cu toate acestea, anumite mutații pot afecta proprietățile virusului și pot influența, de exemplu, cât de ușor se răspândește, gravitatea bolii pe care o cauzează sau eficacitatea vaccinurilor, medicamentelor, instrumentelor de diagnostic sau a altor măsuri sociale și de sănătate publică.

Apariția, la sfârșitul anului 2020, a variantelor care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat Organizația Mondială a Sănătății să caracterizeze variantele în variante care trebuie monitorizate și variante de îngrijorare, pentru a prioritiza activitățile de supraveghere și cercetare la nivel global.

În prezent, OMS consideră că patru variante sunt îngrijorătoare, inclusiv variantele Alpha, prezentă în 193 de țări, și Delta, prezentă în 170 de țări, în timp ce alte cinci variante urmează să fie monitorizate (inclusiv Mu).

Detectată pentru prima dată în Columbia în ianuarie, varianta Miu a fost raportată de atunci în alte țări din America de Sud și din Europa.

Prevalența globală a variantei Miu printre cazurile secvențiate a fost mai mică de 0,1% la începutul lunii septembrie, dar prevalența sa în Columbia (39%) și Ecuador (13%) a crescut constant”, potrivit OMS.

Citeşte şi: Varianta Delta a devenit dominantă în România. Avertisment dramatic lansat de un medic infecționist: 10.000 de cazuri la final de septembrie

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Carte de identitate 2025. Se emite temporar, cu valabilitate 45 de zile. Decizie pentru toți românii cu buletin
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Gestul banal din trafic pedepsit de poliție. Șoferii plătesc 1.000 de lei amendă
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!