„Nici un partid nu cred că şi-a atins obiectivele, rezultatele puteau fi mai bune, le vom analiza în şedinţa Biroului care va avea loc miercuri. Salut decizia domnului Crin Antonescu de a-şi trimite europarlamentarii în grupul Partidului Popular European (PPE).
Sigur că noi am spus mereu că dorim apropierea partidelor de dreapta, vom putea discuta cu PNL săptămânile viitoare. Noi nu am contribuit cu nimic la dezbinarea dreptei. În plus, avem experienţa unor alianţe, fuziuni. Despre fuziune nu se pune însă vorba”, a declarat Vasile Blaga.
RĂSPUNSUL PPE la anunţul lui Antonescu privind trecerea PNL la POPULARI
El a mai spus că partidele de centru-dreapta, aşa cum e şi PNL, au loc în grupul PPE. E un lucru bun, ar întări şi mai mult poziţia României în PPE.
Şi liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a afirmat că intenţia PNL de a se alătura PPE este una pozitivă, astfel că delegaţia europarlamentarilor români afiliaţi la grupul popularilor europeni ar putea să fie mai numeroasă decât în actuala legislatură.
‘Este o propunere pozitivă. Trebuia să o facă demult pentru că aşa-zisa grupare liberală este mai mult pe partea socialiştilor în Parlamentul European. Dacă urmăriţi voturile lor (din PE – n.r.) ele sunt mai mult de partea socialiştilor. (…) Grupul ALDE, liberalii, din Parlamentul European, de regulă, nu întotdeauna, votează cam ca socialiştii (PES – n.r.). Aşa că PNL-ul (…) e clar că trebuie să vină până la urmă în Partidul Popular European, ceea ce reprezintă un lucru pozitiv. Aceasta înseamnă că ţara noastră va avea o delegaţie în Partidul Popular European care va fi mai mare decât a avut în legislatura trecută. Noi în legislatura trecută am avut 14 europarlamentari, 11 PDL, 3 UDMR. Acum, după toate probabilităţile, o să avem în total 15. Mă refer la PDL, PNL, UDMR şi Mişcarea asta prematură sau Populară cum i se mai spune’, a declarat Stolojan pentru Agerpres.